Передплата 2024 ВЗ

Президент привітав усіх з Днем Незалежності

  • 24.08.2014, 13:42
  • 999

Петро Порошенко поклав квіти до пам’ятників князеві Володимиру Великому, Тарасу Шевченку, Михайлу Грушевському та до пам’ятного Хреста Героїв Небесної Сотні

Як повідомляє прес-служба Глави держави, квіти до пам’ятника Святому Володимиру також поклали Голова Верховної Ради Олександр Турчинов, міський голова Києва Віталій Кличко, президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко, голова Київської обласної державної адміністрації Володимир Шандра, представники Кабінету Міністрів, Адміністрації Президента, громадськості.

На вулиці Інститутській, де у лютому йшли запеклі бої між активістами Майдану та силовиками, Президент разом з дружиною Мариною та дітьми вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні. Президентське подружжя поставило лампадки до пам’ятного Хреста.

Президент поспілкувався з людьми, яки зібралися на Хрещатику, щоб побачити святковий парад. Порошенко привітав усіх зі святом. Люди зверталися до Глави держави з проханням зробити все, щоб у країні якнайшвидше настав мир, висловлювали підтримку. «Ми в вас віримо», — лунало навколо.

Президент попередив, що Україні постійно загрожуватиме військова агресія

Президент Петро Порошенко вважає, що антитерористична операція ввійде в історію як Вітчизняна війна.

Про це він сказав, виступаючи на Майдані Незалежності.

"Події останніх місяців стали справжньою війною. Можливо, вона увійде в історію як Вітчизняна війна 14 року. Вітчизняною вона стала тому, що на захист Вітчизни піднялися всі — від малого до старого, стала всенародним рухом, справою всіх і кожного", — сказав він.

Порошенко вважає, що Україна знову повторила помилку 100-річної давності, коли влада УНР знехтувала розвитком армії, що обернулося агресією зі сходу. За президента Віктора Януковича про армію знову забули, і це знову призвело до агресії.

"Війна знову прийшла з боку того горизонту, звідки її не очікували", — наголосив президент.

Проте він упевнений, що битва України за свою незалежність закінчиться успішно.

При цьому Порошенко вважає, що найближчим часом Україні постійно загрожуватиме військова агресія.

Схожі новини