Передплата 2024 «Добрий господар»

Янукович домагається у суді ЄС визнати його усунення незаконним

  • 04.08.2014, 19:50
  • 787

Екс-Президент України Віктор Янукович вимагає в суді ЄС скасувати санкції Європейського Союзу проти нього і визнати його відсторонення від посади незаконним

Про це йдеться в його позові до Суду Європейського Союзу у Люксембурзі від 14 травня 2014 року, текст якого оприлюднений сьогодні в офіційному журналі ЄС, передає Еспресо.TV.

Так, Янукович вимагає скасувати введені проти нього 5 березня санкції Євросоюзу, які передбачають заморожування рахунків у європейських банках і заборона на в'їзд у ЄС, називаючи їх помстою ЄС за його відмову від євроінтеграції України.

Також у позові Янукович протестує проти того, що у рішенні про санкції його названо "екс-президентом" і називає себе "легітимним" і "демократично обраним" президентом України, а перехідний уряд — "незаконним".

Він стверджує, що через санкції Євросоюз "намагався догодити" перехідному уряду, аби він погодився на тісніші відносини з ЄС.

Крім того, екс-президент України вважає замороження його рахунків у ЄС неправомірним, адже "на момент запровадження санкцій проти нього українські правоохоронні органи не вели слідство за підозрою у незаконному відчуженні державних коштів та виведенні їх за кордон".

Крім того, Янукович вважає, що блокування його активів є "порушенням права власності, гарантованого Хартією основних прав Європейського Союзу".

Зазначається, що аналогічні позови до європейського суду подали сини Януковича — Віктор і Олександр.

Схожі новини