Передплата 2024 «Добра кухня»

«Справа честі держави довести процес по „боргу Януковича“ до остаточної перемоги»

  • 15.03.2023, 17:35
  • 602

Порошенко привітав рішення Верховного суду Великої Британії на користь України у справі «боргу Януковича» і назвав його обнадійливим

«З 2015 року ми системно та послідовно відстоювали інтереси України у цій справі і в переговорах з МВФ та кредиторами, і у британських судових інстанціях. Казав про це раніше і наголошую сьогодні. Надані російським агресором $ 3 млрд були ні чим іншим як хабарем за відмову Києва підписувати Угоду про асоціацію з ЄС», — нагадав п’ятий президент у Facebook.

«Сьогодні справа честі держави довести цей символічно важливий процес до остаточної перемоги. Так і буде!», — переконаний Порошенко.

Як відомо, у грудні 2015 року Україна запровадила мораторій на виплату так званого «російського боргу Януковича», який фактично був політичним хабарем за зраду євроінтеграції нашої держави. росія вирішила оскаржувати це рішення в міжнародних судах. У 2015 році Верховна Рада восьмого скликання запровадила мораторій на погашення цього боргу. У квітні 2016 року п’ятий президент Петро Порошенко підписав закон, який зробив мораторій на виплату Україною росії частини державного боргу безстроковим.

«Україна не повинна розплачуватися за хабарі, які путін давав Януковичу за відмову від євроінтеграції», — наголосив тоді Петро Порошенко.

Схожі новини