Передплата 2024 «Добра кухня»

Реверсом газу в Україну зацікавилося близько 20 європейських компаній

  • 03.07.2014, 14:00
  • 899

Оператор словацької газотранспортної системи (ГТС) Eustream повідомив про успішне завершення процедури Open Season з прийому заявок на постачання газу в Україну через територію Словаччини

Про це повідомили у прес-службі НАК "Нафтогаз України".

Як зазначено в повідомленні, процедуру Open Season проводили відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння, який 28 квітня 2014 року підписали оператори газотранспортних систем України (ПАТ "Укртрансгаз") та Словаччини (Eustream AS).

До постачання газу в Україну територією Словаччини виявило інтерес близько двох десятків європейських постачальників. Серед них — найбільші газові трейдери Євросоюзу.

"Переконливі результати Open Season підтверджують, що постачання газу з ЄС в Україну — це комерційно привабливий і юридично бездоганний бізнес. Потужний український ринок дуже цікавий європейцям. Немає сумнівів у тому, що словацькі газотранспортні потужності в напрямку України матимуть попит не тільки на лінії Вояни-Ужгород, а й на одному з чотирьох недозавантажених магістральних газопроводів у пункті Вельке Капушани", — зазначив голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

Eustream повідомляє, що нова точка інтерконекту Будніце, створена на лінії Вояни-Ужгород, увійде до словацької ГТС. Транзитні потужності цієї ділянки мережі запропонують учасникам ринку на стандартних недискримінаційних умовах, сказано в повідомленні.

Джерело: УНІАН

Схожі новини