Передплата 2024 «Добрий господар»

Франція збільшує постачання газу з росії, — джерело

  • 11.04.2024, 15:30
  • 317

Від початку 2024 року Франція заплатила рф понад 600 млн євро за постачання газу. Водночас президент Еммануель Макрон стверджує, що він- один із найбільших захисників України

Фото ілюстративне із сайту Главком
Фото ілюстративне із сайту Главком

Відомо, що за перші три місяці цього року постачання російського зрідженого природного газу до Франції зросли більше, ніж до будь-якої іншої країни ЄС.

«Не може бути так, щоб Франція, з одного боку, казала, що ми повинні бути жорсткими з рф, а з іншого — відплачувала їм великими грошима», — зазначив дипломат з однієї країни ЄС.

Представник міністерства економіки Франції пояснив, що збільшення російського газу частково пов’язане зі страйками, які «значно порушили» нормальні потоки минулого року.

Також Франція «регулярно обговорює» зусилля щодо зменшення російського імпорту викопного палива зі своїми союзниками у ЄС. Представник стверджує, що «високий рівень» газу проходить через Францію та допомагає постачати його в інші країни, зокрема в Італію.

Уряд «вивчає можливість альтернативних постачань… без загрози європейській енергетичній безпеці», — додав представник, зазначивши, що Франція підтримує повне поступове припинення до 2027 року.

Схожі новини