Передплата 2024 «Добрий господар»

"Театральний Оскар" за найкращу чоловічу роль отримав міністр культури

  • 25.03.2014, 14:39
  • 1 358

Міністр культури України Євген Нищук отримав "Театральний Оскар" – нагороду "Київська Пектораль" за найкращу чоловічу роль у постановці "Прекрасний звір у серці"

Члени журі у складі мистецтвознавців і театральних критиків високо відзначили втілений ним на сцені київської академічної майстерні театрального мистецтва "Сузір'я" образ Миколи Вінграновського, повідомляє прес-служба Мінкультури.

"Театр має жити і та кров, яку здають актори, щоразу виходячи на сцену — це щось надзвичайне! Завдяки цьому долаються усі негаразди. Сьогодні тут в залі присутня моя вчителька Валентина Іванівна Зимня, і ця нагорода для неї! Тут також є студенти, яких ми навчаємо, також вітаю всіх їх", — сказав Нищук.

Премію з Євгеном Нищуком розділив Олексій Вертинський з Молодого театру за роль у виставі "Загадкові варіації". Обоє акторів протягом усіх турів голосування отримували однакову кількість голосів, тож журі, вперше за історію існування премії, вирішило відзначити одразу двох номінантів. Щоправда, у промові зі сцени Євген Нищук наголосив: охоче би віддав свій голос Вертинському.

Усього за премію у 14 номінаціях змагалися 75 прем'єр 2013 року.

Цього року нагороду у більшості номінацій зібрала вистава Дмитра Богомазова "Morituri te salutant" за мотивами новел Василя Стефаника — вона стала і найкращою режисерською роботою, і найкращою виставою минулого року. Премію за головну жіночу роль отримала Надія Кондратовська з театру Російської драми за виставу "Обіцянка на світанку". До речі, одним із кандидатів на цю номінацію став чоловік — Михайло Кукуюк за роль Аннети у виставі "Дві панянки у бік півночі" в Театрі на лівому березі.

Джерело: zik.ua

Схожі новини