Передплата 2024 ВЗ

Опозиція вимагає голосувати за Конституцію-2004 року на наступному пленарному засіданні

  • 13.02.2014, 19:49
  • 788

Опозиція пропонує народним депутатам проголосувати за Конституційний акт та показати, чи вони готові служити народу

Про це під час брифінгу у Штабі національного спротиву заявив лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, повідомляє Еспрессо.TV.

«Наступного тижня ми ставимо на голосування Конституційний акт про відновлення дії Конституції 2004 року. Парламент повинен сказати своє слово і кожен депутат повинен сказати, чи готовий він виконувати волю народу і відновити конституційний лад», — заявив Яценюк.

Голосування по Конституційному акту продемонструє готовність депутатів до змін та перевірить їх рішучість.

«Є чутки про те що депутати готові проголосувати за Конституційний акт, йдуть дискусії за закритими дверима. Ми намагатимемося поставити свій проект на голосування, і побачимо чи в Партії регіонів є хтось, хто готовий голосувати за це, а не лише говорити», — наголосив Яценюк.

У свою чергу заступник лідера фракції «Батьківщина» Олександр Турчинов заявив, що влада навмисно затягує процес з конституційної реформи та ігнорує варіанти, які пропонувала опозиція.

«Є багато варіантів: може бути голосування в 300 голосів, можуть бути окремі закони, може бути окремий закон про відновлення Конституції», — зазначив Турчинов.

За його словами їх треба обговорювати, а не ігнорувати.

«Всіх їх треба не обговорювати, а не виносити на голосування. Проблема в тому, що влада розтягує цій процес. Єдине на що вони здатні — це голосувати за створення конституційної комісії. Але це не є розв’язуванням проблеми. Всі варіанти ми систематизуємо та будемо пропонувати і почергово вносити в сесійну залу», — заявив Турчинов.

Схожі новини