Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Магістр психології оцінив життя підприємця в 15 тисяч доларів

Щоб не віддавати 100 тисяч доларів, відомий громадський діяч знайшов «кілера із Донецька»

У Франківському районному суді міста Львова почався розгляд резонансної кримінальної справи про замах на життя відомого львівського підприємця, співвласника розважального закладу “Фешн-Клаб” Олександра Веремеєнка. На лаві підсудних — магістр психології, громадський діяч Іван Шерстюк. За 15 тисяч доларів він намагався найняти кілера, який би погодився вкоротити життя бізнесменові.

Три години гіпнозу — 100 тисяч «зелених» в кишені

11 грудня минулого року Личаківський райвідділ міліції оголосив у розшук відомого львівського підприємця, співвласника розважального закладу “Фешн-Клаб”, 40-річного Олександра Веремеєнка, який, вказувалося у міліцейському повідомленні, ”7 грудня вийшов із дому і не повернувся”. Містом поповзли чутки-припущення, що він вже не повернеться... Через кілька днів підприємець “знайшовся”. З’ясувалося, його “зникнення” було епізодом міліцейської спецоперації, яку розіграли, щоб “зловити на живця” замовника вбивства.

Мотив для вбивства власника розважального клубу — небажання віддавати йому 100 тисяч доларів. Таку суму готівкою у серпні 2010 року отримав з рук дружини підприємця 32-річний львів’янин Іван Шерстюк. Після навчання у Люблінському католицькому університеті (Польща) він став магістром психології. В Україні пан магістр представлявся засновником кількох благочинних фондів з надання психологічної допомоги. У вересні 2006 року Шерстюк став міжнародним секретарем громадської організації “Фундація регіональних ініціатив”. У жовтні 2007 року додав до своїх титулів посаду координатора Європейського колегіуму польських та українських університетів. Знали Шерстюка і як керівника проекту “Європейська співпраця”, співзасновника європейського фонду “Діалог для розвитку демократії”.

У серпні 2010 року, йдеться в матеріалах кримінальної справи, пан Шерстюк в одному з банків понад три години спілкувався з дружиною Олександра Веремеєнка. Після чого жінка віддала йому в руки 100 тисяч доларів готівкою. Гроші мали піти, доводив жінці магістр, на заснування мережі центрів психологічної допомоги. Пізніше жінка згадувала, що була як в тумані, ніби під гіпнозом.

Коли про це дізнався пан Веремеєнко, то звернувся із заявою про шахрайство до міліції. Згодом почалася низка судових процесів, на яких підприємець вимагав повернення грошей. Небажання повертати велику суму, вважає слідство, й підштовхнуло Шерстюка до думки про вбивство.

За міліцейським сценарієм

Правоохоронцям вдалося дізнатися, що чоловік шукає кілера. 4 грудня минулого року “посередник” познайомив Шерстюка з “кілером із Донецька”. Роль останнього блискуче зіграв оперативник міліції. Під час зустрічі Шерстюк обіцяє “убивці” заплатити за ліквідацію Веремеєнка 15 тисяч доларів і виплачує аванс — 6400 гривень та 200 доларів. Ці гроші, з’ясувалося пізніше, позичив у священика на буцімто благодійні справи.

На завершальному етапі операції правоохоронці надали у ЗМІ інформацію про зникнення підприємця. “Кілер” тим часом продемонстрував замовнику фотографії “виконаної роботи”. Незабаром замовника вбивства затримали.

Оскільки під час судових слухань у судовій залі даватимуть показання “кілер”, ”посередник” та інші співробітники міліції, задіяні в спецоперації, судовий процес триватиме у закритому режимі.

Схожі новини