Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Настя Каменських стала «літературною сестрою» Капітошки

Відома дитяча письменниця Наталя Гузєєва, яка зараз живе у Німеччині, зачастила до Львова.

Знаменита літературна мама Петрика П’яточкіна та Капітошки у місті Лева побувала під час Форуму видавців і тоді настільки захопилася його атмосферою, що постановила неодмінно сюди повернутися. Довго чекати на Гузєєву львів’янам не довелося. Менш ніж через два місяці вона знову завітала на терени Галичини, щоб ще тісніше познайомитися зі своїми маленькими львівськими читачами.

У день, коли Наталя Гузєєва завітала в гості до читачів Львівської обласної біб­ліотеки для дітей, у читальному залі було особливо людно і гамірно. Діти прагнули безпосереднього спілкування з літературною мамою улюблених героїв книг та мультфільмів. Окрім того, учні середніх спеціалізованих шкіл №8 та №24 провели літературну гру за найпопулярнішими творами Наталії Гузєєвої. Учні спеціалізованої німецької школи №8 ставили запитання пані Наталі німецькою мовою, вона німецькою ж відповідала.

Письменниця відкрила таємницю, що майже перекладено на німецьку і готується до видання її книга про Петрика П’яточкіна. А ще, що її донька, героїня книги «Жила собі Оленка» — Олена, зараз живе у Німеччині. Несподіванкою для усіх став цікавий факт: у дитинстві Оленка Гузєєва дружила з майбутньою зіркою української естради Настею Каменських, яка теж стала прообразом літературної Насті — подруги книжкової Оленки.

Відповідаючи на запитання, що надихнуло її написати про П’яточкіна і Оленку, пані Наталя відповіла: «Любов — до дітей, до дитинства, до моєї доньки… А друзі у моїх героїв є тому, що без них життя — не життя…».

Схожі новини