Передплата 2024 «Добра кухня»

За зламану депутатську щелепу — півтора року обмеження волі

За розпускання рук у сесійній залі — кайданки просто у залі суду. Так закінчився бій без правил, який влаштував на сесії Автозаводської райради Кременчука 26-річний депутат Ігор Митюк. За те, що зламав щелепу колезі, забіяку засудили до півтора року обмеження волі (у народі — «хімія»). На додачу кривднику доведеться відшкодувати за наслідки свого хуку майже 50 тисяч гривень.

Як вже писав «Високий Замок», історія з мордобоєм у сесійній залі Автозаводської райради — чи не перший випадок, коли справу за депутатське рукоприкладство довели до суду. Кулаки Ігор Митюк розім’яв на колезі (тепер вже колишньому, бо за мордобій винуватця одразу ж виключили з фракції «Батьківщини»), заявивши, що той начебто намагався згубити його бізнес. Проти кривдника 55-річного Сергія Гаріфова порушили кримінальну справу — за хуліганство й умисне нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості. До того ж Гаріфов подав проти Митюка судовий позов, вимагаючи 1 мі-льйон 13 тисяч гривень відшкодування за моральні і матеріальні збитки.

Суд із вироком не забарився. Після оголошення вердикту Митюк, мабуть, зітхнув із полегшенням. Призначене йому покарання значно м’якше за максимальне, якого вимагала прокурор (три роки за ґратами). Та й завдану Гаріфову шкоду суд оцінив у значно меншу суму, ніж вимагав скривджений депутат.

Судового вердикту у своїй справі Ігор Митюк очікував на волі (на підписці про невиїзд). А подавати чи ні апеляцію, вирішуватиме вже під вартою. Кайданки на горе-«боксера» одягли одразу ж після оголошення вироку.

Схожі новини