Передплата 2024 ВЗ

До Верховного суду скерували справу судді-хабарника

Прокуратура Львівської області завершила розслідування кримінальної справи, порушеної проти судді одного з районних судів Львівщини. Слугу Феміди звинувачують у вимаганні та одержанні хабара, зловживанні впливом та винесенні явно неправосудної постанови.

Слідчі прокуратури встановили, що суддя вимагав та отримав 1 200 доларів від людини, на яку мав своїм рішенням накласти штраф за адміністративне правопорушення. Після отримання вказаної суми суддя покарав правопорушника мінімальним стягненням.

Можливо, цей хабар зійшов би судді з рук. Та він вирішив збагатитися ще на тисячу “зелених” за рахунок тієї ж людини. За цю суму він брався домовитися з іншим суддею, який також розглядав справу про інше адмінпорушення щодо цієї особи, щоб той також “виписав” мінімальний штраф. Під час передачі хабара суддю затримали правоохоронці.

Кримінальну справу, порушену проти любителя “зелених”, повідомили у прес¬службі прокуратури Львівської області, скерували голові Верховного суду України. Він має вирішити, який суд цю справу розглядатиме.

Схожі новини