Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кінець вулиці Городоцької – без транспортного сполучення

Уже кілька днів поспіль львівські машрутки №17 та 28 не доїжджають до гіпермаркету “Метро” на вул. Городоцькій. До редакції “ВЗ” звернулися обурені містяни, нарікають, що нічим доїхати на роботу. Обидві маршрутки змінили кінцеві зупинки, доїжджають лише до вул. Левандівської. Люди змушені добиратися на роботу двома видами транспорту, відтак удвічі більше платять за проїзд.

Львів’янка АЛЛА Скрабут працює в одній з фірм, що на вул. Городоцькій, 367 (навпроти “Метро”). Раніше їй було зручно добиратися на роботу, маршрутка №17 курсувала аж до “Метро”. “Маршрутки, які їздили з вул. Левандівської, мікрорайону Рясне змінили свої зупинки, не доїжджають до “Метро”, ¬ каже пані Алла. ¬ Водії пояснюють, це вказівка їхнього керівництва. Маршрут №28 теж “обрубали”. З “Галицького перехрестя” нічого не курсує до “Метро”. В цьому мікрорайоні є чимало фірм, гіпермаркетів ¬ “Епіцентр”, “Інтермаркет”, “Азов-Галичина”. Там працює кілька тисяч людей. Як тепер добиратися на роботу?”. Алла Скрабут також відзначила, що невдовзі мають закрити маршрут №1001.

Як розповів “ВЗ” начальник управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради Микола Жук, перевізник, який обслуговує маршрут №28, не погоджував зміни з управлінням транспорту, та й нарікань містян до мерії не надходило. “Перевізник маршруту №17 звертався до нас, щоб скоротити рух, ¬ каже головний транспортник Львова. ¬ Причина — з вул. Городоцької до вул. Левандівської та Повітряної був малий пасажиропотік. Але управління транспорту не погодило зміни. Буду втручатися в проблему, вимагатиму від перевізників дотримуватися схеми руху”.

Щодо маршруту №1001, то міське управління транспорту не може вплинути на перевізника, бо угоду з ним укладала Львівська ОДА. “На цьому маршруті тимчасовий договір, ¬ пояснив Микола Жук. ¬ Можливо, тепер він завершується і маршрутка не їздитиме”.

Пасажири різних районів нарікають, що власники маршрутів зменшили кількість машин, доводиться чекати на зупинках 25¬30 хвилин. Як буде, коли вдарять морози? На це Микола Жук відповів: “Ми не зменшували кількості машин на маршрутах, бо не маємо права. Зараз транспорт облаштовують GPS¬навігаторами, до середини листопада процес налагодиться. Це дозволить побачити, скільки машин виїжджають на лінію, скільки перевізник має транспорту на кожному маршруті”.

Схожі новини