Передплата 2024 «Добрий господар»

На вибори країна прокинеться на годину пізніше

У неділю переводимо стрілки годинника на годину назад.

У неділю українці переведуть стрілки годинника назад, а навесні нардепи прийматимуть рішення, на якому часі залишиться наша країна. У ніч зі суботи на неділю, 28 жовтня, Україна переходить на зимовий час.

Минулого року депутати кілька разів пропонували ухвалити закон, згідно з яким стрілки годинника не переводили б ні вперед, ні назад. Верховна Рада навіть прийняла відповідну постанову, згідно з якою країна мала б залишитися на літньому часі, але потім її скасували. Наразі питання про те, на якому часі залишиться Україна, залишається відкритим.

Медики неодноразово застерігали, що переведення годинників двічі на рік негативно впливає на організм людини: «Такі зміни збивають біологічні ритми. Коли годинник переводять, у людей починаються запаморочення, депресії, спостерігається сплеск загострень гіпертонії, остеохондрозу, артриту. Звичайно, все залежить від фізичного стану людини, але навіть абсолютно здорові люди у перший тиждень після переведення стрілок скаржаться на дратівливість, порушення сну, підвищену втомлюваність. Найважче тим, хто має проблеми зі серцево-судинною системою. За словами медиків, щоб легше перенести переведення стрілок, треба вставати у той самий час, що і до переведення годинників, а лягати спати на годину раніше.

Схожі новини