Передплата 2024 «Добра кухня»

А в бюлетені Боделана з німбом намалюють?

«Божественною» резолюцією на депутатство син одеського екс-мера вже обзавівся

Поки кандидати-суперники «моляться» на виборців, головний МНСівець Одещини Володимир Боделан «вимолює» для себе парламентське крісло у небесній канцелярії. За посередника у цьому промислі Боделан-молодший обрав Митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела.

«Прошу благословення Вашого Високопреосвященства балотуватися кандидатом у народні депутати по 143-му округу з центром в Ізмаїлі», — таку письмову «заявку» на «богообраність» послав Володимир Боделан у митрополичі палати. Агафангел з відповіддю не забарився, «освятивши» боделанівське послання резолюцією «Бог благословить». А згодом на персональному сайті кандидата повісили розширену версію митрополичого благословення — інтерв’ю Агафангела з «проповіддю» за Боделана-достойника. Ось найцікавіший уривок з цього «рясового» піару (мовою оригіналу): «Я рад, что сын пошёл в отца... Также, как и отец, давно и бескорыстно помогает церкви. Владимир Русланович возглавляет наиболее сложное управление — МЧС. Причём именно в этом округе ему пришлось изрядно потрудиться над ликвидацией наводнений и других стихийных и нестихийных бедствий. Он спасатель — и в этом я усматриваю Божий промысел. Именно такой человек должен представлять Придунавье в Верховной Раде...».

Чи не промисел «Регіонів» (під прапором ПР Агафангел вже другу каденцію в Одеській обласній раді депутатствує) і президента митрополит з Божим плутає? Це ж з настанням «біло-блакитної ери» на Боделанів милість і благодать зійшли. Вже через півтора місяця після інавгурації Януковича Боделан-старший вперше за п’ять років навідався в Україну (2005-го проти одеського екс-мера порушили кримінальну справу за звинуваченнями у зловживанні службовим становищем, через що Боделан надовго осів у Росії). Тоді ж і справи Боделана-молодшого пішли угору: з благословення тодішнього «надзвичайного» міністра Нестора Шуфрича його призначили начальником управління МНС в Одесі. А через кілька місяців підвищили, підсадивши у крісло головного рятувальника області. «Висвячував» на цю посаду Володимира Боделана той же Митрополит Одеський та Ізмаїльський. І не письмовою резолюцією, а молитовно-словесною. «Высокопреосвященнейший Агафангел совершил акафистное пение перед чудотворной иконой Божией Матери «Млекопитательница» в Свято-Успенском Одесском мужском монастыре, — описували «обряд» релігійні сайти. — После высокопреосвященнейший Агафангел преподал Владимиру Боделану архипастырское благословение на труды в этой ответственной должности»...

Тепер кандидат Боделан — двічі митрополичий «помазанник». Виборцям його округу не позаздриш: ризикують, бідолахи, накликати на себе праведний гнів Агафангела. Он як на позаминулих президентських виборах «невірні» митрополита розгнівали! «Підходили до нього прихожани по благословення, він питав: «За кого голосував?». За Ющенка — йди без благословення, і скажи «дякую», що не прокляну. Це я не чутки переповідаю, а розповідаю те, що розповідав він», — повідав про митрополичу немилість головний редактор радіостанції «Эхо Москвы» Олексій Венедиктов.

Схожі новини