Передплата 2024 «Добрий господар»

У 1/16 фіналу Вімблдону — суперматч Світоліна — Жабер

До третього кола трав’яного «мейджора» пробилися також Костюк і Ястремська

У матчі 1/32 фіналу Вімблдону Еліна Світоліна особливих проблем не мала. Як буде в поєдинку 1/16 фіналу з Онс Жабер? Фото tennisworldusa.org.
У матчі 1/32 фіналу Вімблдону Еліна Світоліна особливих проблем не мала. Як буде в поєдинку 1/16 фіналу з Онс Жабер? Фото tennisworldusa.org.

Після двох турів тенісного Вімблдону українок в одиночному розряді поменшало. Стартували в основній «сітці» трав’яного турніру «Великого шолому» вісім наших тенісисток (національний рекорд), а в 1/16 фіналу зіграють троє - Еліна Світоліна, Марта Костюк і Даяна Ястремська.

Останньою з українок до третього кола Вімблдону вийшла Еліна Світоліна, яка в 1/32 фіналу впевнено перемогла атлетичну німкеню Юлє Німаєр — 6:3, 6:4. У першому колі одеситці було значно складніше: друга ракетка Польщі Маґда Лінетт чинила запеклий опір, і Світоліній довелося зіграти три сети (7:5, 6:7, 6:3).

Суперницею Еліни в 1/16 фіналу буде в суботу, 6 липня, 10-та ракетка світу, туніска Онс Жабер. На Вімблдоні-2023 Світоліна в півфіналі поступилася Маркеті Вондроушовій (цьогоріч чешка вилетіла в першому колі), а Жабер дійшла аж до фіналу, де також програла Вондроушовій… Поєдинок обіцяє бути дуже цікавим. Еліна й Онс мусять захистити якомога більше очок, зароблених на британському «мейджорі» торік. Тенісистка, яка у цьому матчі програє, відразу опуститься у світовому рейтингу…

У 1/16 фіналу Костюк грає з Кіз, Ястремська — з Векіч

Уже у п’ятницю, 5 липня, в 1/16 фіналу гратимуть українки Марта Костюк і Даяна Ястремська (якщо, звісно, не завадить примхлива британська погода, яка на цьому Вімблдоні вже вносила свої корективи).

Костюк в 1/32 фіналу мала дуже напружений поєдинок проти австралійки Дар'ї Севілл (Ґаврілової), який тривав понад три години. Перший сет виграла Севілл (6:4), у другому австралійка вела з рахунком 5:2… Але Марта зуміла повернутися у гру й перемогла у другому сеті з рахунком 7:6! А в третьому сеті, хоч і не без звичних для неї нервів, Костюк довела свою перевагу в класі (6:4). Добре, що усе закінчилося добре, але… З тими «психами» Марті треба щось робити. Суперниця Костюк у 1/16 фіналу — досвідчена американка Медісон Кіз.

Із великими муками до третього кола пробилася й наша Даяна Ястремська.

Доля її поєдинку 1/32 фіналу проти Варвари Ґрачової (Франція) висіла буквально на волосинці… Рахунок матчу — 3:6, 6:4, 7:6 на користь одеситки. У 1/16 фіналу Ястремська гратиме проти хорватки Донни Векіч.

На жаль, іще дві українки, які пройшли до другого кола Вімблдону, програли. Дарина Снігур, що вперше пробилася до основної «сітки» британського «мейджора», поступилася в 1/32 фіналу латвійці Альоні Остапенко (3:6, 0:6), а Юлія Стародубцева — Лулу Сан із Нової Зеландії (6:4, 3:6, 2:6). Прикра поразка, ця суперниця була Юлії цілком по зубах. Очевидно, українці забракло досвіду… Але він приходить на великих турнірах. Сподіваймося, у Юлії, як і в Дарини, усе ще попереду.

Схожі новини