Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Футбольні прогнози почав робити ще школярем, а звання кращого віщуна здобув, коли став учителем…

«Високий Замок» відзначив читачів, які володіють даром визначати результат спортивних поєдинків задовго до їх початку

Під час вшанування переможців конкурсу футбольних провидців за результатами сезону 2023 року.  Фото автора.   
Під час вшанування переможців конкурсу футбольних провидців за результатами сезону 2023 року.  Фото автора.   

«Продовжуйте ваш конкурс і надалі! Ми отримуємо від нього велике задоволення!» — про це просили редакцію «Високого Замку» спортивні провидці, які ось уже 28 рік поспіль змагаються за звання кращого футбольного віщуна. Його ми обираємо серед читачів у ході віртуального змагання. Учора вшановували переможців минулого сезону.

Степану Козаку і Михайлу Бузі цікаво було поспілкуватися з ветераном львівських «Карпат» Василем Гуньком (у центрі). Фото автора.
Степану Козаку і Михайлу Бузі цікаво було поспілкуватися з ветераном львівських «Карпат» Василем Гуньком (у центрі). Фото автора.

За прикладом «гри мільйонів», наша газета сформувала команду із 11 найкращих оракулів, які вміють з високою точністю передбачати результати баталій на стадіонах щонайменше за тиждень до їх початку. До цього гурту увійшли Андрій Школа із селища Брюховичів під Львовом, Віталій та Петро Шахи із Лопатина Червоноградського району, Володимир та Ігор Козаки із Дроговижа на Стрийщині, Валерій Скорбач із села Перепільчинців на Вінниччині, Ярослав Бабій зі Львова, Юрій Озеранський із Бірок, Михайло Буга зі Львова, Ярослав Дуфанець із Пустомит, а також ще один львів'янин Тарас Макітринський. Троє останніх у цьому списку на уявному п'єдесталі зайняли відповідно третю, другу і першу сходинки. Інтерв'ю з чемпіоном Тарасом Макітринським незабаром з’явиться у «Високому Замку». Одна лише деталь: участь у змаганні провидців він бере ще із шкільної лави, коли був учнем. А звання найсильнішого прогнозиста здобув, коли став педагогом. За словами пана Тараса, «Високий Замок» є його настільною газетою…

Кубки-медалі для 11 кращих спортивних віщунів серед читачів «Високого Замку». Фото автора.
Кубки-медалі для 11 кращих спортивних віщунів серед читачів «Високого Замку». Фото автора.

Цікаво, що наші конкурсанти — люди різних вікових категорій, різного фаху, соціального стану, але зі спільним уподобанням. Серед учасників цих провидницьких перегонів є, скажімо, водій, заступник директора школи, керівник потужної будівельної фірми, полковник ЗСУ, який дав українській армії трьох синів-офіцерів, учорашній прокурор. Для усіх них, за власним зізнанням, спортивне прогнозування не просто хобі, а креативний спосіб відпочинку, акумулятор доброго настрою.

Ведучий нашого конкурсу, відомий футбольний статистик-архіваріус Юрій Назаркевич зауважив під час церемонії нагородження іменинників, що багато колишніх учасників «Конкурсу футбольних провидців» нині захищають Україну зі зброєю у руках.

Усіх лауреатів високозамківського турніру нагороджено редакційними сувенірами, пам’ятними медалями, кубками (придбати їх допоміг нам ветеран «Карпат», а нині підприємець Василь Швед). Була для наших гостей і ще одна приємність. Щоразу на відзначення кращих футбольних віщунів ми запрошуємо знакових ветеранів спорту. Цього разу ним був безкомпромісний захисник львівських «Карпат» періоду 80-х років Василь Гунько. Його спогади футбольні віщуни слухали з великою цікавістю. Екскарпатівець розповідав про нелегке життя своєї репресованої родини у магаданському засланні, де народився, повернення підлітком у Галичину, переслідування з боку КДБ, через політичні причини заборону прописки у Львові і табу на участь у міжнародних матчах. Василь Гунько сказав, що на його становлення як спортсмена суттєво вплинули легендарний гравець і тренер львівської команди Борис Рассихін, знані в українському футболі Лев Броварський, Андрій Баль, винятково дружня атмосфера у колективі «зелено-білих». Провидці мали змогу задати свої питання ветерану, подискутувати, взяти у нього автографи, зробити спільні фото. «Двотаймова» зустріч пройшла на одному диханні, як цікавий матч.

За кавою-чаєм у таких редакційних горнятках провидцям приємно буде дивитися футбол і звіряти свої прогнози.  Фото автора.
За кавою-чаєм у таких редакційних горнятках провидцям приємно буде дивитися футбол і звіряти свої прогнози. Фото автора.

Тепер любителі спортивних прогнозів включилися у новий чемпіонат. Віримо, що він буде сповнений таких же яскравих вражень, як чемпіонат майстрів шкіряного м’яча.

Схожі новини