Передплата 2024 ВЗ

Кубок Біллі Джин Кінг: Чехію приймаємо в Антальї

Українським тенісисткам не пощастило з жеребом — суперниці дуже сильні. Але боротися треба

Лідерка жіночої тенісної збірної України Марта Костюк. btu.org.ua
Лідерка жіночої тенісної збірної України Марта Костюк. btu.org.ua

14−15 квітня жіноча тенісна збірна України на етапі Qualifiers командного Кубку Біллі Джин Кінг прийматиме збірну Чехії. Цей матч відбудеться на ґрунтових кортах Mega Saray Club Belek у турецькій Антальї.

У квітні минулого року жіноча збірна України з тенісу на цьо­му етапі Кубку Біллі Джин Кінг поступилася на виїзді збірній США — 2:3. А у листопаді укра­їнки у Токіо перемогли на «харді» збірну Японії - 3:1. (Два одиноч­ні матчі тоді виграла Марта Кос­тюк, один — Катаріна Заваць­ка, а у парній зустрічі гору взяли японки).

І от новий поєдинок за пра­во виступити у фінальному тур­нірі Кубку Біллі Джин Кінг (лис­топад-2023). У турецькій Антальї за збірну України гра­тимуть Марта Костюк, Даяна Ястремська, Катаріна Завацька й Людмила Кіченок.

Із жеребом нашим тенісист­кам не пощастило: збірна Чехії - суперник дуже серйозний. До складу команди Чехії увійшли Барбора Крейчикова, Маркета Вондроушова, Кароліна Мухо­ва, Лінда Носкова й Сара Бей­лек. Остання, судячи з інформа­ції видання btu.org.ua, замінила у складі чешок Катержину Си­някову. У принципі, це дещо по­слабить наших суперниць, тому що пара Крейчікова/Синякова — найсильніша у світі. Але навіть без Синякової у збірній Чехії є кому грати, тож нашим дівчатам буде непросто.

Нагадаємо, 2022 року пере­можницею фінального турніру Billie Jean King Cup Finals (Ґлаз­ґо, Велика Британія) стала жіно­ча збірна Швейцарії, яка взяла гору над суперницями з Австра­лії.

Схожі новини