Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Рух» вирушив до Хорватії

Триває підготовка клубів до другої частини української Прем'єр-лізі (УПЛ), яким під час воєнного стану дозволено проводити закордонні збори

Гравці «Руху» продовжать підготовку до другої частини чемпіонату на полях Хорватії. Фото fcrukh.com
Гравці «Руху» продовжать підготовку до другої частини чемпіонату на полях Хорватії. Фото fcrukh.com

У неділю делегація «Руху» вирушила на двотижневий тренувальний етап підготовки до Хорватії. Продовжують набирати обертів і кадрові зміни в складах багатьох клубів.

Разом з основною командою готуватимуться до відновлення сезону і футболісти юнацької команди «Руху» U-19, яка вже 8-го лютого у Польщі в статусі господарів поля проведе стиковий матч Юнацької ліги УЄФА з італійським «Інтером». «Рухівці» запланували 7 контрольних матчів; 3 — основного складу та 4 — юнацького. Головна команда зустрінеться зі словацьким ДАКом (28.01), австрійським «Штурмом» (31.01) і словенським «Домжале» (04.02). Команда U-19 поміряється силами зі сербською «Колубарою» (28.01), словенською «Горіцею» (28.01), сербським «Мачва Шабацем» (01.02) та грузинським «Колхеті Хобі» (04.02).

Перед виїздом до Хорватії юнацька команду «Руху» з рахунком 2:1 перемогла клуб УПЛ «Львів». У цій грі не брали участь Назарій Нич та Віталій Бойко, які на правах вільних агентів залишили команду «містян». Натомість команду Олега Дулуба поповнили декілька новачків. Це 24-річний півзахисник Ахмед Алібеков, який у першій частині нинішнього сезону виступав за «Зорю». Виступатиме за «Львів» і український нападник нігерійського походження 31-річний Адерінсола Есеола, який в УПЛ в складі «Олександрії», «Зірки» та «Ворскли» провів 19 ігор (1 гол). Останнім клубом Есеоли був болгарський «Хебир». Ще раніше підписав контракт зі «Львовом» 34-річний захисник Олексій Дитятьєв, який в складі «Олімпіка», «Ворскли» та «Карпат» провів в УПЛ 71 матч (4 голи). Дитятьєв перейшов до «Львова» з казахстанського клубу «Аксу».

"Шахтар" під час зборів в Антальї у товариській грі поступився віденській «Аустрії» з рахунком 1:2. У цій грі за «гірників» виступав Андрій Борячук, який у першій частині сезону був гравцем «Металіста 1925» та новачок донецького клубу Георгій Гочолеішвілі з грузинського клубу «Сабуртало». Натомість ще не виходив на поле 33-річний захисник Ярослав Ракицький, який на правах вільного агента повернувся в «Шахтар» з турецького «Адана Демірспор». Свого часу Ракицький провів за донецький клуб у всіх турнірах 326 (!) ігор, забивши 14 голів. Другий турецький збір підопічних Ігоря Йовічевіча розпочнеться 24 січня, а 27 січня «Шахтар» проведе спаринг проти словенського «Копера».

Лідер УПЛ «Дніпро-1» під час турецьких зборів переміг вірменський «Пюнік» з рахунком 3:1, причому дубль оформив кращий бомбардир поточного чемпіонату Артем Довбик. В «Динамо» повернувся 24-річний півзахисник Богдан Лєднєв, який на правах оренди виступав за угорський «Фехервар». Не довго залишалися без роботи воротар «Олександрії» Олег Білик, який став новачком «Інгульця» та Євген Задоя з «Колосу», що нещодавно перебрався до «Чорноморця».

Схожі новини