Передплата 2024 «Добрий господар»

Чи заб'є «Колос» 100-й гол у Львові?

У неділю, 27 листопада, «Львів» на стадіоні СКІФ проведе домашній матч української Прем'єр-ліги (УПЛ) з «Колосом» (початок о 13.00 год., гра без глядачів). А в понеділок «Рух» на виїзді протистоятиме «Олександрії» (початок о 13.00 год.)

Момент попереднього матчу «Львів» - «Колос», який відбувся 20 лютого 2021 рок на «Арені Львів». У грі півзахисник «містян» Максим Грисьо (№47) та нападник ковалівців Володимир Лисенко (№7). Фото upl.ua
Момент попереднього матчу «Львів» - «Колос», який відбувся 20 лютого 2021 рок на «Арені Львів». У грі півзахисник «містян» Максим Грисьо (№47) та нападник ковалівців Володимир Лисенко (№7). Фото upl.ua

Раніше «Львів» та «Колос» у всіх турнірах ще жодного разу в 10-ти матчах не завершували свої особисті зустрічі внічию: 3 перемоги «містян» та 7 — ковалівців. В УПЛ суперники мали вже п’ять поєдинків, у яких двічі перемоги святкував «Львів» та тричі - «Колос». До речі, ковалівці одну з двох своїх найбільших перемог в УПЛ здобули саме над «Львовом» — 4:0 (12.09.2020 р.). Востаннє «містян» приймали «чорно-білих» 20 лютого2021 року і поступилися з рахунком 0:2. Тоді перемогу гостям приніс дубль діючого нині гравця ковалівців Павла Оріховського

«Львів» після поразки від «Інгульця» скотився на самий низ турнірної таблиці. До битви з"Колосом" підопічні Олега Дулуба підійшли здомашнім пропускним клубним рекордним серіалом, який триває 10 ігор — 20 голів."Колос" приїде до Львова з двома безвиграшними серіями в чемпіонаті: як загальною, що триває 4 гри (нічия та три поразки), так і на полях суперників — 5 ігор (дві нічиї та три поразки).

У Львові «Колос» може забити 100-й (!) гол в УПЛ і для цього бракує лише одного влучного удару ковалівців. Для керманича «Львова» Олега Дулуба це буде 60-й матч біля керма різних клубів УПЛ, а головний тренер «Колосу» Ярослав Вишняк проведе 20-й матч на тренерській лаві ковалівців. Через вилучення з поля в минулому турі пропустить гру Максим Грисьо зі «Львова», а в «Колосі» дискваліфікований білорус Ніколай Золотов.

Щодо матчу в Олександрії, то обидва клуби свої попередні заплановані раніше матчі не зіграли. Домашня гра «Руху» з «Чорноморцем» на прохання львівського клубу була перенесена на 7 грудня. А матч 8-го туру «Олександрії» з «Дніпром-1» мав відбутися 23 листопада, але через затяжну повітряну тривогу ухвалили рішення провести його вже весною.

У чемпіонатах «Рух» раніше ще жодного разу не програвав від «Олександрії» — перемога та дві нічиї. Попередній матч на поліолександрійців відбувся 28 листопада 2020року і переможця не виявив — нічия 0:0. Цього разу «Рух» може 20-й раз в УПЛ зіграти внічию.

Тренерський ювілей буде і в головного тренера рухівців Леоніда Кучука — 90-й матч на чолі різних клубів УПЛ — «Руху», київського «Арсеналу» та кам’янської «Сталі». Клубна рекордна гольова серія «Руху» в чемпіонаті триває 6 ігор — 8 голів. З іншого боку, безнічийна клубна рекордна серія «Олександрії» в УПЛ продовжується 19 матчів: 12 перемог та 7 поразок. З особливим настроєм може вийти на поле півзахисник «Олександрії» Юрій Копина, який є діючим рекордсменом «Руху» за кількістю ігор у всіх турнірах — 109 матчів. Через дискфаліфікацію пропускають гру рухівці Богдан Бойчук, Віталій Роман та Денис Слюсар.

Тим часом «Карпати» у неділю, 27 листопада, прийматимуть на стадіоні «Україна» лідерівгрупи «А» Першої ліги з житомирського «Полісся» (гра без глядачів), які ще жодного разу не програвали в чемпіонаті. Цей поєдинок важливий для обох суперників, бо здобуті очки з цього матчу переходять до наступного чемпіонського раунду.

Схожі новини