Передплата 2024 ВЗ

«Динамо» зіграє з топ-клубами Європи

«Уся виручка від цих матчів піде на боротьбу з російським агресором»

Футболісти київського «Динамо» тренуються зараз у Румунії, де найближчим часом базуватиметься команда. Під керівництвом свого головного тренера, румунського фахівця Мірчі Луческу, «біло-блакитні» готуються до серії контрольних матчів з відомими європейськими клубами. Перший такий поєдинок відбудеться 12 квітня у Варшаві проти «Леґії».

Як повідомив раніше прези­дент київського «Динамо» Ігор Суркіс, гравці й тренери коман­ди одержали спеціальний до­звіл на виїзд за кордон. «Зро­бимо все можливе, аби кожен поєдинок «Динамо» у ході цьо­го європейського турне став подією, що дозволить широ­ко інформувати про те, що від­бувається в Україні, – розпо­вів, зокрема, Ігор Суркіс. – Ми звернулися з ініціативою про­ведення благодійних матчів з європейськими клубами, вся виручка від яких буде спрямо­вана на боротьбу України з ро­сійським агресором. Є ймовір­ність, що у рамках цих матчів перед глядачами виступатимуть наші артисти, які зараз перебу­вають за кордоном. Зібрані ко­шти будуть відправлені ЗСУ, а також на благодійні й волонтер­ські цілі».

За інформацією з табору «Ди­намо», протягом квітня-червня 2022 року суперниками киян у контрольних матчах будуть, крім польської «Леґії», «Боруссія» Д (Німеччина), ПСЖ (Франція), «Стяуа» (Румунія), «Барселона» (Іспанія), «Мілан» (Італія), «Бен­фіка» й «Спортинг» (Португалія), «Аякс» (Нідерланди) і «Базель» (Швейцарія). Товариські поє­динки за участі чемпіона Укра­їни (вони пройдуть під гаслом Match for Peace! Stop the War! – «Матч за мир! Зупиніть війну!») планують показати в етері укра­їнських і європейських телека­налів.

А тим часом...

Як повідомив у етері телеканалу «Україна 24» директор із футболу до­нецького «Шахтаря» Даріо Срна, «помаранчево-чорні» проведуть кілька контрольних матчів у турецькому Стамбулі. 13 квітня «Шахтар» зіграє з міс­цевим «Бешикташем», а згодом суперниками донеччан будуть турецький «Фенербахче», іспанська «Севілья», хорватський «Гайдук», французький ПСЖ та італійський «Лаціо». «Усі гроші, які заробимо на цих матчах, пере­дамо для допомоги українцям, зокрема дітям», – пояснив Срна.

Читайте також: "ФІФА має продемонструвати солідарність із Україною"

Схожі новини