Передплата 2024 «Добра кухня»

Українські стрибунки підкорили Белград

До "золота" Ярослави Магучіх додалося "срібло" Марини Бех-Романчук

На чемпіонаті світу з легкої атлетики у приміщенні, який у неділю, 20 березня, завершується у сербському Белграді, блискуче виступають українські стрибунки. В останній день змагань Марина Бех-Романчук здобула у потрійному стрибку срібну медаль! А напередодні Ярослава Магучіх завоювала "золото" у стрибках у висоту.

Цікаво, що коронною дисципліною Марини Бех-Романчук (нагадаємо, це дружина двічі призера Олімпіади-2020 у японському Токіо плавця-марафонця Михайла Романчука) є стрибки у довжину. Але у Белграді Марина вирішила виступити у двох видах змагань, потрійному стрибку й стрибках у довжину (де ще може відзначиися). І не прогадала! Із результатом 14 м 74 см Бех-Романчук була у потрійному стрибку другою, поступившись лише феноменальній венесуелці Юлмар Рохас, яка встановила світовий рекорд (15 м 74 см).

Марина Бех-Романчук підтримала медальний почин Ярослави Магучіх, яка напередодні перемогла у Белграді у стрибках у висоту. 20-річна українка впевнено подолала планку, встановлену на висоті 2 м 02 см!

Чемпіонський стрибок 20-річної Ярослави Магучіх. Фото sport.ua.
Чемпіонський стрибок 20-річної Ярослави Магучіх. Фото sport.ua.

Другою серед висотниць була австралійка Елінор Маттерсон (2 м), а третьою - Надія Дубовицька з Казахстану (1 м 98 см). Українка Ірина Геращенко показала п'ятий результат (1 м 92 см). Висоту 2 м 02 см Ярослава Магучіх підкорила з першої спроби - це найкращий результат сезону в світі!

У Белграді Ярослава Магучіх продемонструвала не лише високу спортивну майстерність, а й свій патріотизм. "Зараз перебуваємо у Сербії, де за кілька днів розпочнеться чемпіонат світу з легкої атлетики у приміщенні, - цитував sport.ua 20-річну українку. - Ми хочемо підняти наш прапор і показати, що українці – це дуже сильний народ. І що зараз у моїй рідній Україні йде війна. Її розпочала росія, яка вбиває мирних жителів, знищує наші міста. Але наші воїни, наші люди ніколи не здаються, ідуть до кінця! Вони будуть відстоювати нашу незалежність та наші права. А ми зі свого боку зробимо все, щоби звучав наш гімн. Хочемо подякувати нашим воїнам, які нас захищають. Тому що завдяки їм ми живі, здорові й зараз перебуваємо тут. Слава Україні!".

А от що заявила Ярослава Магучіх відразу після своєї блискучої перемоги у секторі для стрибків у висоту: "Змагаючись на стадіоні, я захищаю свою країну. Цю перемогу присвячую усім своїм землякам!". Українка також звернулася до усіх тих за кордоном, хто досі "не розуміє", що саме у нас відбувається. "Припиніть удавати, що війни немає! росія напала на Україну. Вони бомбардують міста, розстрілюють мирних жителів, і це наша реальність, - підкреслила Ярослава Магучіх. - Якщо ви нічого не робите, щоб зупинити це, це означає, що ви підтримуєте війну".

Читайте також: Бій видався непростий. Але переміг Олег Довгун зі Стебника

Схожі новини