Передплата 2024 ВЗ

Турецькі спаринги львівських клубів

Понад два тижні залишилося до старту другої частини Прем’єр-ліги (УПЛ). Гравці «Руху» та «Львова» у ці дні перебувають на тренувальних зборах у Туреччині і провели по два товариських міжнародних матчі

У першому спарингу суперником «Руху», який очолює Леонід Кучук, став казахстанський «Акжаїк». Рухівці першими відкрили рахунок, коли аргентинець Фабрісіо Альваренга влучно пробив зі штрафного. Проте ще у першому таймі суперники «Руху» теж продемонстрували вміння виконувати стандарти – нічия 1:1. У другій контрольній зустрічі рухівці з рахунком 2:1 здобули вольову перемогу над чемпіоном Естонії «Левадією» (Таллінн). «Жовто-чорним» вдалося переламати хід поєдинку лише під саму завісу матчу. Спочатку французький новачок «Руху» Фредді Плюман реалізував пенальті, а згодом переможну крапку поставив кращий бомбардир команди у нинішньому чемпіонаті Юрій Климчук. До 21 лютого, коли завершаться тренувальні збори, заплановано ще 6 спарингів львівського клубу.

У Туреччині ПФК «Львів» під керівництвом Олега Дулуба 7 лютого провів ще два товариські матчі і в обох здобув перемоги. Спочатку містяни впевнено здолали румунський клуб «Чіксереда» з рахунком 3:1. У складі «Львова» голи забивали Назарій Нич, Артур Ременяк та Максим Грисьо. До речі, це була перша перемога «Львова» на турецьких зборах – у 5-й грі. Переможна хода містян продовжилася і в спарингу з грузинським клубом «Шукура» (Кобулеті) - 1:0. Автором переможного голу став Олексій Довгий. 11 лютого «Львів» має зустрітися з грузинським клубом «Динамо» (Батумі), а 15 лютого – з казахстанським «Тураном». Турецькі збори «Львова» триватимуть до 17 лютого.

У турнірній таблиці чемпіонату услід за «Рухом» та «Львовом» розташувався оновлений взимку «Чорноморець». Одесити також тренуються в Туреччині в рамках нового футбольного турніру чотирьох команд УПЛ та Першої ліги Winter Cup 2022 провели два матчі і в обох зазнали поразок в серії пенальті. Спочатку підопічні Романа Григорчука поступилися харківському «Металісту», а 7 лютого – житомирському «Поліссю». У цьому ж турнірі бере участь і клуб УПЛ рівненський «Верес», який також програв від «Полісся», що очолює відомий у минулому гравець збірної України Юрій Калітвінцев.

Натомість Владислава Калітвінцева, сина наставника «Полісся», Комітет з питань статусу і трансферів футболістів Української асоціації футболу (УАФ) дозволив зареєструвати як гравця «Олександрії». Попереднім клубом Владислава була «Десна», керівництво якої вважало неправомірним перехід футболіста до нового клубу. Проте УАФ таки дозволила Калітвінцеву-молодшому продовжити кар’єру за нову команду.

Тим часом лідери групи «А» у Другій лізі львівські «Карпати» у другій у цьому році контрольній грі з рахунком 0:1 поступилися учаснику Першої ліги «Агробізнесу» (Волочиськ). Перед тренувальним збором у Туреччині на 9 лютого запланований ще спаринг підопічних Андрія Тлумака з учасником Прем’єр-ліги Львівської області «Скалою 1911» (Стрий).

Схожі новини