Передплата 2024 ВЗ

На захист «України» стали депутати ЛМР

Пристрасті довкола стадіону «Укра­їна» тривають вже тиждень

На львівському стадіоні «Україна» відбулося виїзне засідання Львівської міськради — за участі голів усіх фракцій. Вони надіслали листа на адресу президента Української асоціації футболу (УАФ) Андрія Павелка — з проханням пояснити причини позбавлення комунального стадіону «Україна» 3-ї категорії, яка дає право проводити на арені матчі чемпіонату футбольної Прем’єр-ліги.

Пристрасті довкола стадіону «Укра­їна» тривають вже тиждень. Усе по­чалося з того, що керівництво «Аре­ни Львів» із незрозумілих для футбольних клубів «Рух» і «Львів» причин виставило нові орендні умови на проведення мат­чів Прем’єр-ліги (за вищими розцінка­ми). У підсумку представники «Руху» й «Львова» виявили бажання грати в УПЛ на стадіоні «Україна» (там також прийматимуть суперників у Другій лізі новоство­рені львівські «Карпати»). Три клуби під­писали спільного листа й надіслали його в УПЛ і ПФЛ — аби їхні матчі розвели по різних турах і днях відповідно.

Після цього на «Україну» приїхали представники Комітету з питань стадіо­нів та безпеки проведення змагань УАФ. Вони проінспектували комунальний ста­діон і у підсумку… позбавили його 3-ї ка­тегорії. Це означає заборону проводити на «Україні» матчі Прем’єр-ліги.

Кілька днів тому депутати ЛМР, від­відавши стадіон «Україна», стали на за­хист комунальної арени. Вони про­сять УАФ надати супровідні документи, оформлені акти огляду стадіону й пере­лік недоліків, через які стадіон «Украї­на» було позбавлено 3-ї категорії. Сво­єю чергою, Львівська міська рада у разі отримання обгрунтованих зауважень готова оперативно докласти усіх зусиль, аби усунути усі недоліки — задля повер­нення стадіону права проводити матчі найвищого рівня.

А часу до початку нового чемпіона­ту залишилося не так вже й багато. Уже 23 липня «Львів» має приймати «Маріу­поль», а перший домашній матч «Руху» заплановано на 7 серпня (базовий день) — проти рівненського «Вереса».

А тим часом…

Дирекція Української Прем’єр-ліги одержала лист від донецького «Олімпі­ка» — щодо зняття цього клубу зі змагань. Тепер загальні збори клубів УПЛ ви­значать нового учасника її чемпіонату. Паралельно «Олімпік» надіслав лист до Професіональної ліги України — з проханням змагатися у Першій лізі.

Схожі новини