Передплата 2024 ВЗ

Будівельник Мар’ян Стрипа вклав 800 тисяч грн у сільський стадіон

У його команді «на громадських засадах» грають молоді офіціанти, лікарі, менеджери, муляри-штукатури

Сільський спорт, як і інші соціальні сфери у глибинці, нині тримаються переважно на ентузіастах. Завдяки їм життя у віддалених куточках активно пульсує. У місцевих людей, насамперед у молоді, яка відчуває турботу про себе, бачить перспективу, відпадає бажання покидати рідні краї. Сказане стосується і жителів села Гірського, яке щораз змінюється на краще. Не в останню чергу позитивні зміни у ньому пов’язують із 35-річним будівельником Мар’яном Стрипою.

Працівники його фір­ми настелили нову під­логу у спортзалі місце­вої школи, відремонтували її фасад. Для сільської амбу­латорії Мар’ян придбав до­рогий електрокардіограф. Багато фронтовиків, які за­хищали Україну на Донба­сі, поправили своє здоров’я завдяки фінансовій під­тримці цього мецената.

Останні півтора року Мар’ян Стрипа втілює дав­ню свою мрію — розбудовує стадіон у Гірському, де грає улюблена команда «Темп». Спорудив накриті трибу­ни для двох сотень уболі­вальників — вірить, що піс­ля карантинних обмежень вільних місць тут не буде. Відремонтував і умеблю­вав роздягальню, а над нею збудував додаткову три­буну, звідки добре знімати футбольні відеосюжети для клубної сторінки у соцмере­жах. Планує замінити газон, зробити систему його поли­ву. У розбудову спортивної інфраструктури вже вклав власних 800 тис. гривень.

І футболісти (за цю ама­торську команду грають у своє задоволення офіці­анти, будівельники, меди­ки, менеджери) за таку ува­гу віддячують доброю грою. Недавно стали володаря­ми районного Кубка неза­лежності, є лідерами своєї групи у Другій лізі обласно­го чемпіонату. Президент «Темпу» має «наполеонів­ські» плани — мріє, що упро­довж п’яти років його хлопці виступатимуть у найвищому дивізіоні області.

Мар’ян Стрипа — уро­дженець Гошева, що на Іва­но-Франківщині. Змалечку любив футбол, виступав за болехівські «Карпати» і до­линський «Нафтовик», який грав у Другій професій­ній лізі України. Будівельну освіту здобув у Львівській політехніці. Перед тим, під час навчання у Дрогобиць­кому нафтовому техніку­мі, познайомився з майбут­ньою дружиною Зоряною, одружився і переїхав жити у Гірське. Його «половин­ка» — найперший помічник і стимулятор у футбольних справах. Взятися за них ди­ректора будівельної компа­нії «Екобудстиль» заагіту­вали місцеві футболомани Василь і Михайло Козарі. У селі кажуть: після того, як Мар’ян звалив на себе до­даткову ношу, спорт у селі почав прогресувати.

Схожі новини