Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Сопоті хочемо «наспівати» на медалі

У Польщі стартує XV чемпіонат світу з легкої атлетики у приміщенні

На Ерго Арені 600 атлетів зі 138 країн світу розіграють між собою 26 комплектів нагород. Найчисленнішою командою традиційно стане збірна США — 62 спортсмени.

-Україну у Сопоті презентуватимуть 20 атлетів. Це далеко не рекордний показник, адже чимало лідерів вирішили внести зміни до системи підготовки і пропустити зимовий сезон, — пояснив державний тренер збірної команди України Михайло Медведь. — Уперше за останні п’ять років зимову «відпустку» взяли спринтери Марія Рємєнь і Олеся Повх. Натомість зі швидкими секундами змагатиметься Наталія Погребняк. Усі перспективи на світовий п’єдестал має жіноча естафетна четвірка з бігу 4 х 400 м. Однак перегони за медалями дівчата розпочнуть лише наприкінці травня — на першому чемпіонаті світу з естафетного бігу. Сезон у дівчат буде тривалим, тому тренерська рада вирішила не ставити завдання потрапити на чемпіо­нат світу у Сопот. А ось лідера з потрійного стрибка, Ольгу Саладуху, у Сопоті обов’язково побачимо. У Сумах вона повторила найкращий результат сезону у світі — 14,65 м.

На жаль, цього разу у секторі для стрибків у висоту ми не побачимо нашого лідера, Богдана Бондаренка. Однак це не означає, що у цій дисципліні українці не претендуватимуть на медаль. Уже на початку сезону конкурентоспроможний результат — 2,33 м — показав Андрій Проценко. Незважаючи на те, що хвороба внесла свої корективи у процес його підготовки, тренери вирішили дати Андрієві можливість позмагатися у Сопоті. Разом з Проценком у секторі для стрибків у висоту виступить чемпіон світу-2005 Юрій Крімаренко.

Підтвердили свою участь у планетарній першості і наші найкращі багатоборці — Олексій Касьянов, який є одним зі світових лідерів, а також чемпіонка світу-2013 з семиборства Ганна Мельниченко і володарка третього результату сезону у світі з п’ятиборства в приміщенні Аліна Федорова. Високий показник Аліни мене не здивував, — веде далі пан Медвідь. — Минулого сезону в її активі був навіть вищий результат, однак завадою в процесі її підготовки стала травма — улітку на тренуванні вона ушкодила стопу. Приємно зазначити, що всі її проблеми зі здоров’ям залишилися позаду. Так само, як і в Олексія Касьянова, який також тривалий час боровся з травмою стопи.

Видовищною обіцяє бути і боротьба на 800 м чемпіонки Європи у приміщенні Наталії Лупу та дебютантки світових першостей у приміщенні Ольги Ляхової, а також молодих дівчаток у секторі для штовхання ядра — Галини Облещук і Ольги Голодної. Адже результат рівня 18,50 м — це потенційне місце у фіналі.

Схожі новини