Передплата 2024 «Добрий господар»

Виїзний багаж очок «Карпат» зростає

«Карпати», зігравши в Маріуполі внічию 1:1 з «Іллічівцем», продовжують набирати очки у новому чемпіонаті лише в гостях.

«Металіст» втратив перші очки в чемпіонаті, зігравши на виїзді внічию із «Зорею» — 2:2. Потішив вболівальників «Дніпро», який в гостях здолав «Волинь» — 3:1. Матчі «Говерли» та запорізького «Металурга» та «Арсенала» і «Ворскли» переможців не виявили — бойові нічиї 1:1. «Севастополь», у кримському дербі здолавши «Таврію», здобув першу перемогу в чемпіонаті.

До МАТЧУ в Маріуполі обидва суперники підійшли спраглими до перемоги. Наставник «Карпат» Олександр Севідов після поразки в минулому турі зробив кадрові зміни. В центр оборони повернувся Балажіц, потіснивши Гітченка на лаву запасних. У стартовому складі «зелено-білих» вперше з’явився Тищенко. Новачок «Карпат», який за іронією долі перебрався до Львова саме з Маріуполя, у цій грі діяв на місці лівого захисника. Замість травмованого Годвіна в центрі поля на звичній для себе позиції діяв Федорчук. Вперше з початку чемпіонату повернувся в основу і нападник Зеньов. У команді Миколи Павлова після поразки від «Металіста» відбулася лише одна заміна: місце у воротах зайняв досвідчений капітан «Іллічівця» Худжамов.

Гра, за якою спостерігав і наставник української молодіжки, екс-карпатівець Сергій Ковалець, з перших хвилин набрала високих швидкостей. Господарі більше контролювали м’яч, але до заключних ударів справа не доходила. Міг свій перший гол у лізі провести Ємельянов, але з ходу потужним ударом пробив над поперечиною. Бракувало влучності і Таргамадзе. Натомість «Карпати» реалізували свій стандарт. Бартулович з правого краю виконав кутовий удар, і захисник Балажіц головою випередив суперників і пробив у ближній кут, провівши свій третій гол у лізі.

Пропущений м’яч додав агресивності азовцям. Але дальнім ударам Таргамадзе (двічі) і Ємельянова явно бракувало влучності. Під кінець тайму напруга на полі зросла, і арбітру Лисенчуку довелось вгамовувати пристрасті з допомогою жовтих карток.

Під час перерви Микола Павлов, мабуть, мав серйозну розмову зі своїми підопічними, які на початку другого тайму могли встановити рівновагу. Проте Полянський, який раніше не раз відзначався після стандартів, зі штрафного пробив у руки Підківки. Мав хороший момент і Гладкий, але завозився з м’ячем, і екс-захисник «Карпат», а нині капітан «Іллічівця» Іщенко ліквідував загрозу. Подіями матчу стали і дебюти у складі львівського клубу екс-гравця «Кривбаса» Мірошниченка та Страшкевича, який, до речі, став вже 250-м гравцем, що виступав у прем’єр-лізі в складі «Карпат».

Господарі під кінець матчу таки зуміли перервати свою безгольову у лізі серію, яка тривала 333 хвилини. Маріупольці теж відзначились після стандарту, коли один з найактивніших у складі «Іллічівця» Таргамадзе зі штрафного закрутив м’яча повз «стінку» у дальній кут воріт. Гольова серія маріупольців у матчах з «Карпатами» збільшилась до 13-ти ігор. Натомість перервалась інша безнічийна серія суперників з 6-ти ігор, яка розпочалась у вересні 2010 року і також у Маріуполі. Ця ж нічия для «Іллічівця» стала ювілейною у чемпіонатах — 110-ю. «Карпати» ж при Олександрі Севідову другий раз поспіль залишають Донбас не з порожнім багажем очок.

В Луганську КАПІТАН «Зорі» Каменюка вже на 18-й хвилині гри оформив свій перший дубль у лізі — у 155-й (!) грі і став при цьому автором найшвидшого у лізі дубля у ворота «Металіста», у складі якого дебютував екс-карпатівець Ксьонз. Мирон Маркевич випустив на поле двох «джокерів» — Бланко та Кристальдо, які і врятували харків’ян від поразки. «Зоря» перервала нарешті програшну серію проти «Металіста» з 9-ти ігор.

«Дніпро» здобув вольову перемогу над «Волинню». На гол бразильця Шумахера влучним ударом відповів його земляк Джуліано, ставши автором 950-го у чемпіонатах гола «Дніпра». Героєм матчу став джокер Селезньов, який став першим у лізі гравцем «Дніпра», який оформив дубль за одну (!) хвилину. Для Селезньова, до речі, це був вже 13-й дубль у чемпіонатах.

Перемогу команді Олега Кононова приніс екс-карпатівець Кузнєцов, який провів свій перший у лізі гол у складі «Севастополя». «Таврія» ж Янніса Христопулоса після чотирьох турів далі без очок, і це найгірший за історію старт кримського клубу. У складі «моряків» дебютував екс-карпатівець Федорів.

Продовжують набирати очки клуби, які за підсумками минулого сезону мали грати у першій лізі. В Ужгороді своє перше гол у лізі провів металург Шевчук, проте врятував команду В’ячеслава Грозного француз Ле Таллек, який реалізував своє перше у лізі пенальті. У захисті закарпатців дебютував албанець Цуррі, який після багаторічних виступів за «Ворсклу» три роки захищав кольори турецького «Генчлерберлігі».

В Києві гості теж першими відкрили рахунок, коли Дедечко потужним ударом забив гол «Арсеналу». Виручив канонірів капітан команди Аржанов, який в оточенні п’яти (!) гравців «Ворскли» не схибив — 1:1.

Вчора відбулися заключні матчі 4-го туру: «Шахтар» — «Динамо» та «Чорноморець» — донецький «Металург».

ТРЕТІЙ ТАЙМ

Микола ПАВЛОВ, головний тренер «Іллічівця»

Футболісти «Карпат» дуже досвідчені, тільки їм не вистачає зіграності. Особливо в першому таймі ми зустріли серйозний опір з боку «Карпат». Завдяки виходу Федотова, що «заробив» штрафний, Таргамадзе зрівняв рахунок. Хлопці переламали хід гри, і другий тайм вийшов хорошим.

Олександр СЕВІДОВ, головний тренер «Карпат»

Для нас кожна гра — як бій. Ми сподівалися на перемогу і були близькі до цього, але не вийшло... Є в нас проблеми. Сьогодні команда зіграла дисципліновано, самовіддано. Не можу сказати, що задоволений, але й не хочу говорити, що сильно розстроєний.

Схожі новини