Передплата 2024 «Добра кухня»

Львівські снайпери Роман Бондарук і Павло Коростильов – чемпіони континенту

Павло ще й встановив юніорський рекорд світу!

Чемпіонат Європи з кульової стрільби, що триває у хорватському Осієці, став тріумфальним для двох львів’ян. Володарем «золота» у швидкісній стрільбі з малокаліберного пістолета на 25 м став Роман Бондарук. Згодом почин досвідченого львів’янина підтримав 15-річний Павло Коростильов (на фото). Під кулями його пістолета не встояв юніорський рекорд Європи та світу!

Для ПАВЛА чемпіонат розпочався не надто оптимістично: у швидкісній стрільбі десятикласник Львівського училища фізичної культури вибив 562 очки, посів дев’яте місце і за фінальними баталіями, а також перемогою німця Ральфа Хехи, змушений був спостерігати з глядацьких трибун. Однак за кілька днів хлопець привернув до своєї скромної персони увагу всього континенту. У стрільбі з малокаліберного пістолета на 25 м Коростильов записав до книги рекордів 590 очок, тим самим перевершивши на чотири очки досягнення дев’ятирічної давнини росіянина Леоніда Єкимова. Традиційно сильні у цій вправі російські стрільці цього разу обійти сина і підопічного Валентини та Сергія Коростильових не зуміли. Микита Суханов (582 очки) та Павло Юдін (579 очок) задовольнилися срібною та бронзовою нагородами відповідно.

А вчора Павло Коростильов сходив на призовий подіум двічі. У стрільбі зі стандартного пістолета на 25 м львів’янин пропустив попереду лише естонця Петера Олеска (569 очок). До найвищого титулу йому не вистачило двох пунктів.

Випробувавши «срібло» на міцність і смак, Павло піднявся на третю сходинку п’єдесталу у супроводі друзів по команді — першокурсника ЛУФК Олега Зуба та кримчанина Олексія Сидоренка. Вище українців того дня стояли росіяни та естонці.

Мабуть, титули суперників — найкраща мотивація до влучної стрільби для Романа Бондарука. Вихованець Василя Серединського, у фіналі закриваючи мішені з кулеметною швидкістю, навіть не озирнувся на іменитого німця Крістіана Райца, який у кваліфікації оновив світовий рекорд — 593 очки. Так само, як і у заключній дуелі, де вирішувалася доля «золота», не зважав уже на екс-рекордсмена світу — росіянина Олексія Клімова, який до Осієки приїхав чинним чемпіоном планети. 32-х очок для перемоги львів’янину вистачило сповна. А вчора Бондарук знову порадував шанувальників свого таланту: у стрільбі зі стандартного пістолета на 25 м львів’янин приміряв «срібло» (575 очок). Влучнішим за нього того дня виявився турецький снайпер Юсуф Дікец (578 очок).

Схожі новини