Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Прем’єрна зустріч з камерунцями

У неділю, 2 червня, національна збірна України у Києві на НСК «Олімпійський» зіграє товариський матч проти збірної Камеруну (початок – о 21 год., телеканал «Інтер»).

Для «синьо—жовтих» це буде перша в історії зустріч з представниками цієї африканської країни. І стане вона заключною репетицією перед гостьовим відбірним матчем чемпіонату світу—2014 проти збірної Чорногорії (7 червня).

Зголовним тренером збірної України Михайлом Фоменком наша команда здобула перемоги в усіх трьох попередніх матчах і прагнутиме продовжити переможну серію. Ось передматчеві думки керманича «синьо—жовтих»: «Поєдинок з Камеруном має для нас велике значення. Це — хороший суперник, особливо з огляду на те, якщо враховувати, що попереду гра із Чорногорією, що для нас вирішальна. Звичайно, є певний недолік: зустріч проходить у такий час, коли чемпіонат України вже закінчився. При цьому половина гравців збірної, які представляють «Динамо» і «Дніпро», не в найкращому психологічному стані. Адже завдань, що перед ними стояли, вони не виконали. Це напевно відіб’ється на стані хлопців, тому що психологія — річ важлива. Але життя є життя. Ми спробуємо щось змінити. Дай Боже, аби за час, що ми будемо готуватися до гри з Чорногорією, ніхто не травмувався, і ми змогли взяти три очки».

Щодо кадрових втрат «синьо—жовтих», то повернулися в загальну групу Безус та Гармаш, який, правда, після травми тренується, але грає в безконтактний футбол. Випав з обойми травмований захисник Мандзюк. Тренується зі всіма і Степаненко, який через дискваліфікацію пропустить гру з чорногорцями. Тимощук прибуде в розташування збірної після фіналу Кубка Німеччини, який відбудеться в суботу.

Раніше збірна України лише тричі зустрічалась з африканськими збірними. У товариських матчах «синьо—жовті» двічі зустрічалися з лівійцями: у 2004 році була нічия — 1:1, а у 2006 році — перемога (3:0). У 2006 році на чемпіонаті світу в Німеччині наша збірна у Берліні перемогла збірну Тунісу — 1:0. Майже всі гравці збірної Камеруну представляють клуби відомих європейських чемпіонатів. Тим цікавішим обіцяє бути контрольний спаринг збірної України.

Схожі новини