Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На львівську «Україну» їде «Шахтар»!

У суботу, 30 березня, львівські «Карпати» на стадіоні «Україна» приймуть донецький «Шахтар» — лідера чемпіонату футбольної Прем’єр-ліги.

Цей МАТЧ стане вже 62-им очним поєдинком суперників, починаючи з 1965 року. У національних чемпіонатах “Карпати” і “Шахтар” зустрічалися 39 разів. У Львові баланс 19 матчів на користь «Карпат» — 8 перемог, 4 нічиї та 7 поразок. Саме у матчі з «Шахтарем» «Карпати» 5 квітня 1992 року здобули свою першу перемогу в чемпіонатах України. Саме в матчі проти «Карпат» 12 травня 2004 року відбувся дебют Мірчі Луческу на тренерському містку «Шахтаря». І саме в матчі з гірниками «зелено-білі» 27 листопада 2011 року зазнали своєї найбільшої в історії клубу домашньої поразки — 0:5.

Матч суперників у першому колі в Донецьку завершився перемогою «Шахтаря» з рахунком 3:0. На «Донбас Арені» відзначилися Мхитарян, Адріа-ну та Дентінью. Серед “гірників” найкращий гольовий показник у матчах з «Карпатами» у Фернандінью — 5 голів. Свого часу чотири голи забивав львів’янам і Гладкий, який нині захищає зелено-білі кольори. Серед карпатівців по разу забивали «помаранчево-чорним» Худоб’як, Зеньов та Голодюк.

Переможна серія «Шахтаря» тягнеться з 24 листопада минулого року. В останніх п’яти матчах чемпіонату “гірники” забили 15 голів, а пропустили лише два. У команді Ніколая Костова пропустять гру дискваліфіковані центральні захисники Балажіц і Пластун, а в «Шахтарі» через перебір жовтих карток не вийде на поле капітан команди Срна.

Схожі новини