Передплата 2024 ВЗ

«Львів буде шаховою столицею світу...»

У Львові відбулася благочинна акція зі збору коштів на дитячі будинки у місті Сколе та селищі Лопатині. Благодійний фонд Ротарі клуб організував сеанс одночасної гри в шахи з відомим гросмейстером Олегом Романишиним. На гру зібралося кілька десятків юних шахістів та уже знаних професіоналів, серед яких були й незрячі.

Як розповів “ВЗ” президент Ротарі клубу “Львів” Богдан Демчина, це акція серед усіх Ротарі клубів у Львові та шахістів, щоб допомогти сиротинцям. Сиротинець у Лопатині отримає зимовий одяг, а у Сколе — покривала на ліжечка. Благодійний внесок за участь у турнірі — 200 гривень. “Переможці турніру отримали подарунки — шахи з підписом Олега Романишина та книжки”, — розповідає пан Демчина.

Олег Романишин розповів кореспонденту “ВЗ”, що колись Львів славився грою в шахи, тепер цей вид спорту занепадає. Дедалі менше молоді захоплюється цією інтелектуальною грою. “Коли “ротарійці” запросили на сеанс одночасної гри, погодився без вагань, — каже гросмейстер. — Мета сеансу — відродити гру в шахи. Раніше в кожній сім’ї вдома були шахи, діти змалку опановували цю майстерність.У шахи грали в поїздах, в готелях. Сьогодні мало хто організовує сеанси одночасної гри в шахи”.

Відкрили захід в оригінальний спосіб. На сцену вийшов герой — Остап Бендер, який танцював із мадам Грицацуєвою, а потім піднімав догори стільці. “Ротарійці” використали сюжет з “12 стільців” у своїй благодійній акції.

Учасники шахового турніру не стримували сміху, коли Бендер розповідав, як він перетворить Львів на шахову столицю України та світу. “Розширимо термінал аеропорту, щоб до Львова з усього світу з’їжджалися на міжнародні шахові турніри, — сказав Бендер. — Відремонтуємо дороги, зведемо нові торгові центри, а для шахістів — сучасний клуб”. Потім Великий Комбінатор вручив Грицацуєвій свою кепку, в яку вона і збирала кошти благодійників...

Схожі новини