Передплата 2025 «Неймовірні історії життя»

В Україні затримали російських шпигунів, які палили автомобілі ЗСУ

  • 18.10.2024, 17:15
  • 122

СБУ та Нацполіція затримали ще двох агентів рф, які підпалювали автомобілі ЗСУ та релейні шафи Укрзалізниці

Фото СБУ
Фото СБУ

Служба безпеки та Національна поліція затримали ще двох соратників російських спецслужб. Зловмисники палили військові авто та об'єкти Укрзалізниці в Дніпрі та Слов’янську на Донеччині.

За виконання ворожих завдань окупанти обіцяли фігурантам гроші. Однак замість фінансової винагороди ворожі агенти отримали підозру від українських правоохоронців.

Так, у Дніпрі «по гарячих слідах» затримали 32-річного дніпрянина, який підпалив військовий мультівен і дві релейні шафи, що відповідають за безпечний рух поїздів на стратегічно важливій лінії залізниці.

️У Слов’янську на Донеччині затримали 20-річного наркозалежного, який «хотів швидко заробити на дозу» у Телеграм-каналах. Там його знайшов кадровий співробітник фсб та запропонував гроші в обмін на співпрацю.

За вказівкою російського службовця фігурант підпалив позашляховик Сил оборони, який був на техобслуговуванні на місцевій СТО після виконання бойових завдань на фронті.

Слідчі СБУ повідомили обом затриманим про підозру за ч. 1 ст. 114−1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період). Злочинні дії фігуранта з Дніпра додатково кваліфіковано за ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу) та ч. 2 ст. 113 (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Зловмисники знаходяться під вартою. Їм загрожує від 8 років тюрми до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.