Передплата 2025 «Неймовірні історії життя»

Суддів-зрадників із Криму засудили до 13 років в’язниці

  • 15.10.2024, 11:30
  • 228

Чотирьох суддів-зрадників з тимчасово окупованого Криму засудили до 13 років ув’язнення з конфіскацією майна

Фото: умовне, ТСН
Фото: умовне, ТСН

Після окупації півострова засуджені зрадили присязі на вірність українському народові та працевлаштувалися до незаконно створених судових органів держави-агресорки.

«За публічного обвинувачення прокуратури автономії заочні вироки отримали четверо колишніх суддів із Криму, які перейшли на службу до ворога. Їх визнано винними у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України) та призначено покарання у вигляді 13 років позбавлення волі із конфіскацією майна», — йдеться у повідомленні.

Прокурори в суді довели, що після окупації півострова засуджені зрадили присязі на вірність українському народові та працевлаштувалися до незаконно створених судових органів держави-агресора. Зокрема, двоє з них обійняли посади «суддів» в окупаційному Джанкойському районному суді, інші - у «Роздольненському» та «Сакському» районних судах Республіки Крим.

Одна із зазначених «служительок Феміди» причетна до кримінального переслідування українського активіста Володимира Балуха.

Здійснюючи «правосуддя» від імені та в інтересах держави-агресорки, засуджені забезпечують функціонування окупаційної судової влади на півострові, чим надають допомогу представникам рф у проведенні підривної діяльності проти України, додали у прокуратурі.