Передплата 2025 «Неймовірні історії життя»

Львівські медики успішно пересадили печінку рятувальнику

  • 14.10.2024, 10:30
  • 427

Понад 20 років чоловік рятував інших, а тепер допомога знадобилася йому

Фото Першого медичного обʼєднання Львова
Фото Першого медичного обʼєднання Львова

За допомогою він звернувся до спеціалістів
Центру трансплантології Першого медоб'єднання Львова.

Олексію Селезньову — 42 роки. Він із нині окупованого міста Сіверськодонецьк, що на Луганщині. Та майже все свідоме життя прожив у Дніпрі.

Із 18 років Олексій працював пожежником. Згодом дослужився до керівної в ДСНС посади. У 2014-му рятувальник приєднався до лав ЗСУ, де прослужив 6 років. Згодом він знову повернувся працювати в ДСНС.

Торік чоловік помітив, що почав надто втомлюватися, а його живіт збільшився і став твердий, неначе сильно накачаний футбольний м’яч. Дружина наполягла на поході до лікаря. «Я, коли пройшов обстеження, то по очах лікаря побачив, що все дуже погано», — розповів Олексій.

Медики виявили у рятувальника цироз — хронічне незворотне ураження печінки. Допомогти Олексію могла лише трансплантація здорового органу. Чоловік знайшов в інтернеті наш Центр та приїхав до Львова за порятунком.

«Окрім родини, мене дуже сильно підтримували та мотивували ваші лікарі. Я відчував, що у надійних руках. А я по життю оптиміст, тож вірив, бо жити дуже хотілось», — поділився Олексій.

Донор з’явився вже через місяць очікування. Ним стала 59-річна жінка, яка померла через крововилив у мозок. Її родина ухвалила важке рішення про посмертне донорство, чим подарувала шанс на життя відразу для кількох людей.

Трансплантація донорської печінки Олексію минула добре. На 20-ту добу він поїхав додому — до родини. Нині на нього чекає реабілітація та контрольні огляди. Після порятунку чоловік переосмислив своє життя.

«Я усвідомив, що не треба відкладати те, що можеш зробити сьогодні, бо завтра може не бути», — наголосив чоловік.

Усе про що зараз мріє Олексій — це бути здоровим і проводити більше часу з дружиною та донькою.

Загалом від початку року львівські трансплантологи виконали вже 12 пересадок печінки.