Передплата 2025 «Добра кухня»

У США подали в суд на TikTok

  • 09.10.2024, 22:00
  • 207

У понад десяти штатах США подали в суд на TikTok через негативний вплив на психічне здоровʼя дітей

Фото ramediaplus.com.ua
Фото ramediaplus.com.ua

Понад десяток штатів США подали до суду на соціальну мережу TikTok, оскільки платформа призводить до кризів психічного здоровʼя у підлітків.

Двопартійна група з 14 генеральних прокурорів США стверджує, що TikTok використовує функції, які спричинюють залежність. Йдеться про такі опції: сповіщення, що порушують сон; відео, які зникають, змушуючи користувачів часто перевіряти платформу; фільтри та маски, що змінюють зовнішність.

У США впевнені: люди думають, що тривале використання соціальної мережі безпечне, а у дітей тим часом виникає залежність. Так підлітки починають відчувати більше суму, тривожності.

Генеральна прокурорка Нью-Йорка Летиція Джеймс нагадала про випадок, коли 15-річний хлопчик загинув, бо катався на даху вагона метро. За її словами, пізніше його мати знайшла к його телефоні таке відео у TikTok.

Позови подали в 13 штатах та в окрузі Колумбія, де генеральний прокурор також звинуватив компанію у організації неліцензованого бізнесу з переказу грошей через пропозицію «віртуальної валюти». У заявах вимагають, щоб суд врегулював функції соціальної мережі, а TikTok заплатив штрафи.