Передплата 2024 «Добра кухня»

Збитки від ракетного удару по Львову 4 вересня — мільярд гривень

Будинок на вул. Коновальця, 44, де загинула майже вся родина Базилевичів розберуть до другого поверху та відбудують

Фото Романа Балука
Фото Романа Балука

Минув місяць, як рашисти завдали Львову масованого ракетного удару, зокрема балістичними ракетами. Двісті будинків пошкоджено, п’ять доведеться знести і відбудувати з нуля — вони зовсім не підлягають відновленню. Понищено 20 будинків, які є памʼятками архітектури. Їх планують відновити, зокрема завдяки коштам міжнародних донорів. У 12 будинках завершили всі відновлювальні роботи. У Львівській міській раді підрахували збитки ракетного удару. Це мільярд гривень…

Як розповів на брифінгу перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, станом на 4 жовтня у лікарнях Львова залишаються четверо постраждалих: двоє у стані середньої важкості, ще двоє у важкому. Усіх невдовзі випишуть. Нещодавно в лікарні від важких травм помер пенсіонер — викладач НУ «Львівська політехніка», який кілька тижнів не приходив до тями в реанімації.

«Сьогодні п’ять будинків не підлягають відновленню — це 22 квартири. Ми узгоджуємо з мешканцями шлях компенсації, — сказав Москаленко. — 53 сімʼї отримують компенсацію (до 15 тисяч гривень) щомісяця за оренду квартир. Усі понищені будинки будуть відновлені. По кожному будинку є окремий варіант відновлення — коштом міста, донорів чи приватних компаній».

Запитую, що влада збирається робити з будинком по вул. Коновальця, 44, де загинула майже вся родина Базилевичів.

«Зараз там триває розбір завалів. Його буде демонтовано до рівня другого поверху», — відзначав Андрій Москаленко.

Жильці цього будинку розповіли «ВЗ», що забрали із залишків квартир усі вцілілі речі, скористалися краном від районної адміністрації.

Схожі новини