Передплата 2024 ВЗ

«У Заходу є все, щоб перемогти путіна, бракує тільки мужності»

  • 29.09.2024, 17:59
  • 151

Петро Порошенко, який бере участь в міжнародній безпековій конференції у Вісбі (Швеція), під час свого виступу закликав західних союзників припинити боятись путіна і забезпечити перемогу України

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

Він наголосив: Захід має всі можливості і ресурси для того, щоб держава-агресор зазнала поразки в Україні. Інакше велика війна прийде в Європу — наголосив Порошенко. Він закликав союзників зняти обмеження на ракетні удари по території росії.

«Те, що відбувається в Україні, стосується всіх у Європі та за її межами. Те, що відбувається в Україні, стосується глобальної безпеки, стосується всього світу», — переконаний пʼятий Президент. «путін використовує ваші страхи як зброю, і останні зміни в російській ядерній доктрині є яскравим тому підтвердженням», — пояснює Порошенко.

«Захід має найкращі технології, найкращу армію. У Заходу найкраща тактика, підходи, взаємосумісність, злагодженість. У фінансовому питанні Захід значно сильніший. Як ми можемо не перемогти? Як ми можемо програти цю війну?», — запитав Порошенко.

«Ми аналізуємо співвідношення військових витрат, військового бюджету до ВВП. І ми хочемо, щоб у Євросоюзі разом з країнами НАТО було 3%. Знаєте, скільки в росії? Майже 7%, тільки офіційно. Тож це означає, що у нас дуже важке завдання», — переконаний Порошенко.
«Я хочу, щоб у нас була сучасна протиповітряна оборона і сучасні ракети великої дальності, і ми змогли зупинити росію», — сказав Порошенко.
Відповідаючи на запитання щодо «плану перемоги» чи «плану миру», Порошенко сказав: Є «червоні лінії», які неприпустимо перетинати. «По-перше, жодних компромісів щодо нашої незалежності, нашого суверенітету. Україна має залишатися не домініоном росії, не колонією росії, а суверенною і незалежною європейською державою. Іншого ми не приймаємо», — наголосив Порошенко. «По-друге, жодного компромісу, як у Стамбулі, щодо українських Збройних сил в обмін на безпеку. Я не вірю путіну. путін знову нападе на нас, якщо у нас буде слабка армія», — застерігає Петро Порошенко.

«По-третє, в обмін на мир жодних компромісів щодо територіальної цілісності. Ми ніколи не визнаємо ні Крим, ні Донбас російською територією», — говорить пʼятий Президент. «По-четверте, жодних компромісів щодо санкцій і відповідальності агресора, тому що без санкцій ми не можемо обмежити можливості путіна фінансувати війну», — вважає Порошенко.

«І головне: мир в Україні неможливий без членства в НАТО», — наголосив Порошенко. За його словами, Україна не є тягарем для НАТО, бо українські військові найкраще підготовлені та найдосвідченіші серед членів НАТО. В інтересах Альянсу прийняти Україну задля міцного та стабільного миру в усій трансатлантичній зоні.

«Мій головний меседж: перестаньте боятися путіна. Не дозволяйте йому використовувати ваш страх як зброю. Зробімо рішучі кроки до спільної перемоги. Бо це буде не українська перемога — це буде перемога всього вільного демократичного світу. І, будь ласка, жодної „української втоми“. Бо це не українська втома. Це втома від демократії, втома від свободи, втома від нормального життя», — закликав Петро Порошенко.

Схожі новини