Передплата 2024 «Добра кухня»

Папу Римського розкритикували за слова про роль жінок

  • 29.09.2024, 13:30
  • 159

Папа Римський Франциск сказав, що Католицька церква визначає роль жінки як «доньки, сестри та матері». За це його розкритикував католицький університет у Бельгії

Фото: 24 канал
Фото: 24 канал

Напередодні Франциск виступив із промовою в Левенському католицькому університеті в Бельгії, де здебільшого говорив про глобальні дії щодо зміни клімату. Водночас він також відповів на лист студентів і викладачів, де його питали щодо вчення Католицької церкви про жінок.

Запитання до Папи стосувалися історичної ролі церкви в закріпленні жіночого підпорядкування, несправедливого розподілу праці й непропорційної жіночої бідності. На думку авторів листа до Франциска, церква «протягом усієї історії» робила жінок «невидимими».

Понтифік нагадав, що італійське слово на позначення церкви — chiesa — є іменником жіночого роду. Він також сказав, що «жінка в Божому народі є дочкою, сестрою, матір'ю» і що «жіночність говорить нам про плідне прийняття, плекання і життєдайну відданість».

Після цього університет опублікував офіційну заяву, де засудив такі висловлювання Папи, які там назвали «консервативними позиціями», а також «детерміністськими й редуктивними». Одна зі студенток закладу, Валентайн Гендрікс, сказала, що «шокована» словами Франциска: «Він зводить нас до ролі годувальниці, матері, дружини, до всього, від чого ми хочемо звільнитися».

Схожі новини