Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ЄС обмірковує варіанти продовження санкцій щодо заморожених активів рф — Reuters

  • 14.09.2024, 17:45
  • 231

Європейська комісія представила послам ЄС три варіанти процедури продовження санкцій щодо заморожених російських активів на більш тривалий термін, що має вирішальне значення для забезпечення кредиту G7 для України в розмірі 50 мільярдів доларів

Фото: Голос Америки
Фото: Голос Америки

Про це повідомляє Reuters із посиланням на дипломатів ЄС.

За словами дипломатів, перший варіант передбачає п’ятирічне блокування російських активів із щорічним переглядом, а для розморожування активів необхідна спеціально сформована більшість країн в ЄС.

У другому варіанті Європейська комісія пропонує поновлювати заморожування активів кожні 36 місяців одностайним голосуванням.

Третій варіант — продовження терміну дії всіх санкцій, пов’язаних з росією, до 36 місяців. Зараз санкції ЄС щодо росії можуть продовжуватись що пів року.

План G7 щодо України передбачає надання Києву багаторічної позики з використанням майбутніх доходів від близько $ 300 мільярдів заморожених російських активів, більша частина яких заблокована в країнах ЄС. Країни G7 хочуть бути впевненими, що санкційний режим ЄС щодо російських активів не буде скасовано, аби забезпечити Україні кредит у розмірі $ 50 мільярдів, зазначається у публікації.

За словами дипломатів, Єврокомісія заздалегідь обговорила три варіанти зі Сполученими Штатами.

Схожі новини