Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Стали відомі деталі розмови з німецькими політиками

  • 07.09.2024, 10:44
  • 153

Порошенко у Берліні обговорив з німецькими політиками бюджетну підтримку України та передачу далекобійної зброї

Фото з соціальних мереж Петра Порошенка
Фото з соціальних мереж Петра Порошенка

Петро Порошенко під час візиту до Берліна зустрівся із головою Комітету із закордонних справ Бундестагу Міхаелем Ротом.

«Докладно розповів про ситуацію під Покровськом, де особисто був нещодавно, та на лінії фронту в цілому. Поінформував про нагальні потреби у зброї та боєприпасах, які потрібні українським військовим. Наголосив на важливості подальшого зміцнення протиракетного щита України, який складається не лише із систем ППО/ПРО, сучасних винищувачів, а також постачання нам далекобійних ракет TAURUS», — повідомив Порошенко у Facebook.

«Коли ворог атакує наші міста, Україна повинна мати можливість бити по російських військових цілях всередині росії. Висловив глибоку вдячність Німеччині за надану та очікувану допомогу. Відзначив важливість бюджетної підтримки з боку ФРН на рівні не менше, ніж цього року», — зауважує Порошенко.

«Окремо обговорили ситуацію в Україні, зміни на шляху інтеграції до ЄС та НАТО, важливість зміцнення демократії, верховенства права, свободи медіа, багатопартійного парламентаризму та підзвітності влади», — пише лідер «Євросолідарності».

Під час зустрічі з державним секретарем МЗС Німеччини Тобіасом Лінднером пʼятий президент закликав офіційний Берлін продемонструвати справжнє лідерство у нашій спільній боротьбі з російським агресором.

«Далекобійні системи ураження є вимогою часу та абсолютно виправдані на цьому етапі воєнного протистояння. Висловив сподівання, що бюджетна підтримка України з боку ФРН наступного року буде на рівні, не меншому, ніж цього року. Окремо обговорили підходи до подальшої стратегії. Зі свого боку наголосив на тому, що інтеграція України як до ЄС, так і до НАТО є невідʼємними елементами нашого спільного успіху та миру, безпеки і стабільності в Європі і світі», — зазначає Порошенко.

Схожі новини