Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Унаслідок ворожої атаки на Львів у власному будинку загинули жінка і троє її дітей: вони — із роду Івана Франка

  • 04.09.2024, 12:05
  • 1 608

Живим залишився лише чоловік

Фото із сімейного архіву Базилевичів
Фото із сімейного архіву Базилевичів

Про трагедію повідомив у мережі мер Львова Андрій Садовий.

«Після сьогоднішньої атаки живим на цьому фото залишився лише чоловік. Дружина Євгенія та троє їхніх доньок — Ярина, Дарина та Емілія — загинули у власному будинку.

Позаду стоїть Ярина Базилевич. Дівчині був 21 рік. Вона працювала в нашому офісі «Львів — молодіжна столиця Європи 2025».

У центрі Європи росія винищує українців цілими сім'ями. росіяни вбивають наших дітей, наше майбутнє", — написав мер Львова у соцмережах.

Ярослав Базилевич — онук Зоряна Базилевича (небожа Ольги Франко із родини Білевичів)

Станом на зараз відомо про сімох загиблих унаслідок російського обстрілу по Львову. Понад 40 людей поранені. 11 перебувають у лікарні у важкому стані.

Тато Ярослав наразі у критичному стані.

Дарії було всього 18 років. Дівчина навчалася на другому курсі програми «Культурологія» Гуманітарного факультету УКУ, була активною студенткою, менторкою «Лабораторії волонтерства» УКУ, пластункою. Займалася в театральній студії, вивчаючи різноманітні аспекти акторського мистецтва, розповіли в Українському католицькому університеті.

Також про сім`ю загиблих написали львівські пластуни.

«Євгенія Садовська — мама 3-ьох доньок та дружина. Долучилася до Пласту у Львові ще в 90-тих роках, юнакувала в 26 курені УПЮ ім. Олени Пчілки та належала до гуртка «Первоцвіти», виховницею була Надія [друге фото — мама стоїть крайньою ліворуч]. Була учасницею першого табору «Мук» 1993, першунка табору «Рекреації» 1994. Творча, розумна, позитивна та яскрава особистість.

Базилевич Ярка — найстарша донька, розпочала пластовий шлях з новацтва, де була у рої «Ельфики» [сестричка Маринка]. Згодом стала вихованкою к.ч.8 ім. Ольги Басараб, де юнакувала в гуртку «Іриски» [виховниця Марта]. Неодноразово відвідувала скельні вишколи. Проактивна дівчинка, програмна менеджерка Офісу «Львів-Молодіжна столиця Європи 2025», працювала з самого початку створення МолоДвіжЦентру, а згодом і всієї мережі ТВОРИ.

Базилевич Даруся — юнакувала в к.ч.54 ім. Ганки Коренець у гуртку «Бешкетниці», виховниця Наталя-Гелена. Перейшли з новацтва у вересні 2017 року і активно пластувала до 2021 року. Завжди була дуже світлою та радісною особистістю", — йдеться у дописі.

Як розповіла українська літературознавиця, франкознавиця, директорка Інституту франкознавства Львівського національного університету імені Івана Франка, співавторка і головна редакторка науково-просвітницького інтернет-проєкту ФРАНКО: НАЖИВО / FRANKO: LIVE Наталія Тихолоз, сім`я Базилевичів — із роду Івана Франка.

«Щирі співчуття родині Базилевичів, Білевичів і Франків… Плачу разом з вами… Сьогодні рід великого Франка зазнав прямого удару в серце від того страшного „темного царства“, яке несе росія», — написала вона у мережі.

Схожі новини