Передплата 2024 «Добра кухня»

Одну із двох повітряних ліній до Запорізької АЕС пошкоджено через обстріли, — «Енергоатом»

  • 03.09.2024, 17:45
  • 193

2 вересня унаслідок російських обстрілів сталося пошкодження однієї з двох зовнішніх повітряних ліній, через яку тимчасово окупована Запорізька АЕС отримує живлення від української енергосистеми для забезпечення власних потреб

Запорізька АЕС. Фото Енергоатома
Запорізька АЕС. Фото Енергоатома

Про це повідомила пресслужба «Енергоатому».

«У випадку пошкодження другої лінії, виникне аварійна ситуація через втрату зовнішнього живлення насосів, що охолоджують активні зони реакторів і басейни витримки палива ЗАЕС», — йдеться у повідомленні.

В «Енергоатомі зазначили, що українські фахівці поки не можуть оглянути місце пошкодження і розпочати ремонт ліній, адже є реальна загроза повторного обстрілу ділянки російськими військами.

«Лінію відремонтують як тільки спеціалістам буде гарантована безпека», — повідомили у пресслужбі.

Водночас, генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі повідомив, що перебуває на шляху до Запорізької АЕС.

«Я їду на Запорізьку АЕС (Україна), щоб продовжити нашу допомогу та допомогти запобігти ядерній аварії», — зазначив він.

Гроссі також повідомив, що в Україні зустрівся з міністром Енергетики Галущенком, керівником «Енергоатому» Котіним. Так він розпочав свій 10-й візит до України перед його візитом до ЗАЕС. Він також зазначив, що у МАГАТЕ повністю віддані безпеці та захисту українських ядерних об'єктів.

Схожі новини