Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Єдині новини» працюють на владу та дискредитують її опонентів у Києві

  • 02.09.2024, 15:48
  • 179

За підрахунками видання «Детектор медіа», протягом літа в марафоні було близько 27 ввімкнень на тему «поганої київської влади»

Ефір телемарафону використовують для чорного піару політичних опонентів нинішньої влади, зокрема київського мера Віталія Кличка й п’ятого президента Петра Порошенка. У висвітленні деяких тем немає балансу думок: журналісти не запрошують висловитися з контраргументами. За літо п’ять каналів-учасників «Єдиних новин» жодного разу з понад 3700 розмов з гостями не говорили з представниками «Євросолідарності» та «Голосу».

Представників «Слуги народу» в ефірі марафону на понад 130% більше, ніж усіх інших фракцій разом узятих, йдеться у матеріалі «Детектор медіа». За підрахунками видання, протягом літа в марафоні було близько 27 ввімкнень на тему «поганої київської влади».

«Щонайменше 15 — від міських депутатів-„слуг“. Та 12 — від Віталія Безгіна, народного депутата, який, до речі, обирався по списку, а не київській мажоритарці. Зараз він очолює підкомітет із питань місцевого самоврядування в парламенті», — йдеться у матеріалі.

Віталій Безгін також є очільником ТСК Верховної Ради з питань моніторингу та оцінки ефективності діяльності органів місцевого самоврядування. До складу НСК входять представники всіх фракцій, але в марафону кличуть Безгіна.

Балансу думок в ефірах про київську владу немає, бо слова їй не дають. Натомість за всі сторони в столиці виступає той гість, якого запросили журналісти.

Частим коментатором київської теми є й місцевий депутат-«слуга» Андрій Вітренко.

«„Рада“ приділяє Києву стільки уваги, але обмежується спікерами від рідної, владної партії. Причому у випадку цього інтерв'ю Вітренка про метро ситуація особливо абсурдна, адже він переказує розмову двох інших сторін: що народні депутати запитували в міської влади Києва. І замість відповідей міської влади стверджує, що та віджартовувалася. Було би добре почути принаймні жарти… Якщо не відповіді на запитання до метрополітену, які озвучував Вітренко, наприклад, як установлювали тариф на проїзд», — йдеться у матеріалі.

У матеріалі додали, що «Єдині новини» «в повну силу працюють на владу, дискредитуючи її опонентів у Києві. Можливо, щоб „Слуги народу“ мали кращі шанси на виборах. Можливо, щоб підігріти народну думку для розділення посад мера та керівника КМДА. Хай там як, це системна робота».

Схожі новини