Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ймовірно, російські хакери атакували управління повітряним рухом Німеччини

  • 02.09.2024, 15:45
  • 140

Німецьке управління повітряним рухом (DFS) зазнало хакерської атаки. До кібератаки може бути причетне хакерське угруповання, яке пов’язують з російськими спецслужбами

Фото: УП
Фото: УП

Про це повідомляють Spiegel та BR24.

За даними DFS, що базується в місті Ланген поблизу Франкфурта-на-Майні, напад стався позаминулого тижня (19 — 25 серпня).

Постраждала «адміністративна ІТ-інфраструктура, тобто зламали офісний зв’язок», розповів речник DFS. Повітряний рух не постраждав і продовжив працювати у звичайному режимі.

Наразі наслідки інциденту намагаються звести до мінімуму. Чи вдалося зловмисникам отримати доступ до даних, поки невідомо, зазначають журналісти.

Федеральна служба з охорони конституції (BfV) підтвердила інцидент, однак не надала жодної додаткової інформації, зокрема й щодо можливих нападників.

У Федеральному відомстві з інформаційної безпеки (BSI) також заявили, що вони проінформовані про подію та вже її розглядають.

За інформацією BR24, до нападу причетна група APT28, відома також як Fancy Bear. Це угруповання, що діє щонайменше з 2004 року та спеціалізується на кібершпигунстві. Його пов’язують з Головним розвідувальним управлінням ГШ рф.

У травні цього року федеральний уряд Німеччини засудив кібератаки групи APT 28 на оборонні, IT- та авіаційні компанії.

Нагадаємо, упродовж серпня в Німеччині кілька разів повідомляли про можливі диверсії на військових та промислових об'єктах.

Схожі новини