Передплата 2024 ВЗ

В музеї Ізраїля хлопчик ненароком розбив глек віком 3500 років

  • 01.09.2024, 22:05
  • 184

У музеї міста Хайфа в Ізраїлі 4-річний хлопчик випадково розбив глечик часів бронзового віку, якому було щонайменше 3500 років. Співробітники музею заявили, що глек відреставрують і повернуть до експозиції

Фото: BBC
Фото: BBC

Про це повідомили Guardian та BBC.

Батьки хлопчика розповіли, що під час відвідування музею син вирішив зазирнути всередину глека і потягнув його. Глек похитнувся і впав, розбившись на кілька шматків.

Директор музею запевнив, що глек реставрують, і запросив подивитися на реставрацію всю родину. Процес відновлення триватиме кілька днів.

Після реставрації музей планує помістити глек на попереднє місце, продовжуючи демонструвати його відвідувачам без захисного скла.

Багато експонатів музею, зокрема й розбитий глек, розміщені без захисного скла. Керівництво музею вважає, що така практика робить артефакти більш доступними для відвідувачів.

«Музей — це живе місце, відкрите та доступне для сімей. Ми звертаємося до батьків: не бійтеся, такі речі трапляються. Ми відновимо експонат і повернемо його на місце», — запевнила директорка музею.

Глек бронзового віку, який розбив хлопчик, вже 35 років виставляють у музеї. Ймовірно, його використовували для зберігання вина або олії. Посудину датують періодом між 2200 і 1500 роками до нашої ери.

Схожі новини