Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Порошенко передав морпіхам три комплекси «Ай-Петрі» для захисту Півдня від російських БПЛА

  • 31.08.2024, 18:10
  • 222

Петро Порошенко передав три комплекси протидії засобам радіотехнічної розвідки «Ай-Петрі"підрозділам морської піхоти, які захищають український південь

Фото із соцмереж Петра Порошенка
Фото із соцмереж Петра Порошенка

«Це дасть нам можливість створити моніторинговий центр на всьому напрямку та об'єднати комплекси „Ай-Петрі“, засоби розвідки та РЕБ в одну систему. І коли все це працюватиме разом, ми побачимо неймовірні результати», — пояснює Порошенко.

Разом з «Ай-Петрі» військовим передали пікапи та зарядні станції, щоб комплекси працювали 24/7.

«Для підрозділів морської піхоти ми передаємо їх уперше. «Ай-Петрі» вже добре показали себе на Покровському, Вовчанському та Вугледарському напрямках, на Запоріжжі, і не секрет, що в «Сумській області», — написав пʼятий президент у соцмережах.

«Наше завдання, щоб на всій лінії фронту до кінця вересня працювало вже 50 таких комплексів, що дасть можливість фактично прикрити 800 — 1000 кілометрів лінії зіткнення. Це значно підсилить нашу роботу проти ворожих БПЛА та FPV. Є в них ще деякі функції, але про них поки що не розповідатиму», — зауважив Порошенко.

«Отже, робимо все, щоб забезпечити зростання технологічного потенціалу наших Збройних Сил. Кожен має робити те, що може. Кожен має бути на своєму місці і робити все, щоб наближати Перемогу», — резюмує Порошенко.

Як відомо, у листопаді минулого року Петро Порошенко інвестував власні кошти у розробку новітньої системи РЕБ «Ай-Петрі». Сума інвестицій сягнула 200 млн грн. На фронті вже працюють десятки цих комплексів.

російські дрони-розвідники і ударні БПЛА — Ланцети, Зали, Орлани та інші - постійно загрожують нашим військам. За словами пʼятого Президента, умови сучасної війни вимагають технологічних рішень. «Це — кібербезпека, яка має унікальні властивості, розроблена фахівцями нашої команди — програмістами, інженерами. Ми налагодили серійне виробництво. Моя мрія, щоб уся смуга оброни була під надійним прикриттям кіберзахисту, ефективним для протидії всім системам безпілотних літальних апаратів», — говорить Петро Порошенко.

Схожі новини