Передплата 2024 «Добра кухня»

Пентагон прокоментував втрату винищувача F-16 в Україні

  • 30.08.2024, 10:15
  • 483

У Пентагоні прокоментували інформацію про втрату в Україні першого винищувача F-16, зазначивши, що не надають допомогу у розслідуванні інциденту

Фото ілюстративне із Вікіпедії
Фото ілюстративне із Вікіпедії

Про це заявила заступниця прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх, пише «Європейська правда».

Коментуючи ситуацію щодо падіння винищувача, внаслідок чого загинув льотчик, Сінгх заявила, що США не отримували від України запитів на допомогу у розслідуванні інциденту.

«Я бачила повідомлення, однак не маю інформації про надання допомоги з нашого боку або запитів про неї з боку України», — зазначила вона.

Сінгх наголосила, що лише українська сторона може коментувати питання авіатрощі, і Пентагон не підтверджує інформацію про причини аварії.

Зокрема, вона акцентувала, що США не коментують деталі інциденту чи подробиці щодо можливого електронного обладнання на борту винищувачів, і закликала звертатися за коментарями безпосередньо до України.

Представниця Пентагону також відмовилася коментувати питання щодо кількості F-16, які вже знаходяться в Україні або плануються до відправлення, адже це — питання оперативної безпеки.

«Я не буду вдаватися в деталі щодо кількості F-16 в Україні. Це питання для української сторони», — наголосила вона.

Сінгх додала, що бойова авіація є надзвичайно складною і що США пишаються тим, що змогли тренувати українських льотчиків як у США, так і за допомогою союзників.

Нагадаємо, про аварію F-16 повідомили кілька західних медіа, які покликалися на джерела із українського та американського боку.

Відомо, що це сталося під час масованого ракетного обстрілу рф у понеділок, 26 серпня.

Згодом Генеральний штаб Збройних Сил України підтвердив катастрофу винищувача F-16 під час відбиття однієї з повітряних атак росії, внаслідок чого загинув льотчик.

Схожі новини