Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

СБУ та ДБР закликають зайнятися Безуглою через її гучні заяви

  • 30.08.2024, 09:15
  • 758

Заява стосується того, що F-16, пілотом якого був Олексій Месь, збив нібито український ЗРК «Patriot» через дискоординацію між підрозділами

Марʼяна Безугла.
Марʼяна Безугла.

«За моєю інформацією, F-16 українського пілота Олексія „Moonfish“ Месь був збитий зенітно-ракетним комплексом Patriot через дискоординацію між підрозділами. У доповідях зазначили, що він „не впорався з керуванням“. Подія трапилася під час однієї з найпотужніших повітряних атак росіян 26 серпня. Війна є війна, такі епізоди можливі. Але культура брехні в Командуванні Повітряних Сил ЗСУ, як і в інших вищих військових штабах, призводить до того, що система управління військовими рішеннями не покращується на основі правдивої, послідовно зібраної аналітики, а погіршується і навіть колапсує, як це відбувається на Покровському напрямку. І жоден з генералів не покараний. Генерал Олещук залишається на посаді», — написала нардепка Марʼяна Безугла.

Ексспікер Повітряних сил Юрій Ігнат закликав СБУ та ДБР зайнятися Безуглою через її гучні заяви.

Як стало відомо, 26 серпня загинув льотчик Повітряних Сил Збройних Сил України Олексій Месь.

«Він героїчно здійснив свій останній бій в небі. 26 серпня Олексій під час відбиття російського масованого комбінованого ракетно-авіаційного удару знищив три крилаті ракети та один ударний БпЛА.

Олексій врятував українців від смертоносних російських ракет. На жаль, ціною власного життя.

Олексій Месь був сильним і відданим воїном, висококласним льотчиком, лідером на землі і в небі, добрим другом, люблячим сином, батьком, чоловіком, патріотом своєї країни.

Двадцять дев’ятого серпня попрощатися з ним прийшли його побратими-льотчики, командири і підлеглі, друзі і колеги, сотні простих українців.

Шану з неба полеглому пілоту віддала пара винищувачів МіГ-29. Наказом Головнокомандувача Збройних Сил України підполковнику Олексію Месю присвоєно військове звання полковник посмертно", — повідомило тоді Повітряне командування «Захід».

Схожі новини