Передплата 2024 «Добрий господар»

У білорусі вперше застосували авіацію для збиття російського «шахеда»

  • 29.08.2024, 15:30
  • 308

У білорусі, схоже, вперше застосували авіацію для збиття російського безпілотника типу Shahed, який під час атаки на Україну залетів на білоруську територію

Фото: Беларускі Гаюн
Фото: Беларускі Гаюн

Про це пише моніторингова група «Беларускі Гаюн» з посиланням на власні джерела, а також повідомлення ресурсу «єРадар».

Як зазначається, під час чергової атаки дронів уночі проти 29 серпня один із російських «шахедів» знову залетів на територію Білорусі в Єльському районі. Це сталося о 03:30.

Ввечері 28 серпня гомельський Telegram-канал «Флагшток» писав, що в небі над Мозирем кружляв білоруський винищувач. Згодом проліт/шум літаків фіксували над містом Речиця та над самим Гомелем.

За даними «Гаюна», після заходу «шахеда» в повітряний простір білорусі в небо підняли винищувач ВПС білорусі й той «близько 20 хвилин ганявся за порушником».

Близько 03:55 в Єльському районі Гомельської області було чутно щонайменше два вибухи та спостерігався яскравий спалах у небі.

«Таким чином, це, ймовірно, перший зафіксований випадок, коли винищувач ВПС рб спробував знищити реальну військову ціль в небі — російський дрон-камікадзе типу Shahed», — йдеться у повідомленні «Беларускі Гаюн».

Схожі новини