Передплата 2024 «Добре здоров’я»

курська область входить у план перемоги України, — Зеленський

  • 27.08.2024, 17:15
  • 297

Президент Володимир Зеленський заявив, що Курська операція є одним із пунктів плану перемоги України і пов’язана із другим Самітом миру. Про неї, за його словами, знав обмежений перелік людей

Фото пресслужби президента України
Фото пресслужби президента України

«Дуже вузьке коло людей знало про цю операцію, тому в операції є успіх.

Безумовно є цілі, які я можу сказати. І безумовно є цілі, про які я не можу сказати. Курська операція принесла кілька речей. Передусім, окупація Харківщини зупинена. Ми мали інформацію про створення буферної зони на Харківщині, а потім на півночі, не знали конкретики, але розуміли, що Сумщина, Чернігівщина можуть бути у планах росії. Те, що ми отримували від нашої розвідки і розвідок партнерів…

Курська операція вирішила питання не окупації Сумщини і не окупації Чернігівщини. Мало того, розбила чималу кількість військ… розбила серйозне угрупування", — розповів він.

За словами Зеленського, Курська операція є одним із пунктів плану перемоги України і пов’язана із другим Самітом миру, який хоче здійснити Україна, за участі представників рф.

Президент заявив, що після початку Курської операції, окупанти посунулись із Харківської і Запорізького напрямку. Водночас росіяни концентруються і не забирають війська з Донеччини.

Зеленський додав, що вважає операцію на Курщині успішною.

«Курщина входить в наш план перемоги України… Є деякі речі, про які я не можу говорити… Один із напрямків плану, частина із якого уже виконані, це Курщина. Другий напрямок — стратегічне місце України в безпековій інфраструктурі світу. Третій напрямок — потужний пакет примусу Росії до закінчення війни дипломатичним шляхом. Четвертий напрямок — економічний», — додав президент.

За словами Зеленського, у вересні він його представить президенту США Джо Байдену та кандидатам у президенти Камалі Гарріс і Дональду Трампу (вибори у США заплановані на листопад).

Схожі новини