Передплата 2024 «Добра кухня»

ЗСУ у курську перешкодили створенню буферної зони на території України, — Зеленський

  • 27.08.2024, 18:15
  • 247

Операція Сил оборони у курській області росії зірвала плани окупанта щодо створення власної буферної зони на території України

Фото ілюстративне Kommersant
Фото ілюстративне Kommersant

Про це на пресконференції заявив президент Володимир Зеленський.

«Курська операція принесла кілька речей. Передусім — окупація Харківщини зупинена, ми мали інформацію щодо створення [рф] буферних зон на Харківщині, а потім на півночі. Не знали конкретики, але розуміли, що Сумщина, Чернігівщина — ось що може бути в планах», — наголосив він.

Президент наголосив, що Курська операція запобігла окупації Сумщини та Чернігівщини, а також розбила серйозне угруповування військ рф.

«І сьогодні пересування [російських сил] після Курської операції з Харківщини і Запорізького напрямку вже по факту відбулося. Чи буде далі — залежить від нас, скільки ми будемо успішно продовжувати Курську операцію. А те, що вони поки не забирають війська з Донеччини, зрозуміло: там найпідготовленіші їхні війська і це їхній стратегічний напрямок — вони дуже хочуть окупувати Донеччину», — додав Зеленський.

Він також прокоментував інформацію медіа про те, що Курська операція начебто зірвала енергетичні переговори в Катарі.

«Не повʼязані абсолютно речі — Курська операція і зустріч в Катарі. Курська операція не повʼязана з жодним з пунктів формули миру. Дуже багато всього пишуть, та іноді це не дуже допомагає. Курська операція мала інші цілі, ніж зустріч щодо енергетики з колегами. Енергетика дуже важлива, але важливо закінчити війну», — зауважив президент, не уточнюючи, чи планували у Катарі зустрітися з представниками росії.

Зеленський додав, що зустріч не зірвана — вона відбулася онлайн.

Схожі новини